Mijn Bibliotheek  

Laden...
Resultaten 1 - 7 van 7
Vier je kinderfeestje in de Sluuspoort!

Vier je kinderfeestje in de Sluuspoort!

Kom jij je feestje in de Sluuspoort vieren? Voor meer informatie en/of reservering kun je contact opnemen via www.schoonewelle.nl of T. 038-38 66 555.

Expositie in t Olde Stadhuus

Expositie in t Olde Stadhuus

Expositie ‘Woord, Kleur en Materie’ door Johan Voorhorst . De expositie bevat naast enkele op de bijbel geïnspireerde werken vooral landschappen, stillevens en olifanten. De kleurrijke expositie is te bekijken tot 15 augustus. Tijdens de openingsuren van de winkel in t Olde Staduus

Expositie in Bibliotheek Hasselt: Bote de Vries uit Hasselt

Expositie in Bibliotheek Hasselt: Bote de Vries uit Hasselt

Bote de Vries schildert in de stijl van Jopie Huisman en Henk Helmantel; realistische taferelen uit het leven van alledag. Begonnen als autodidact, maar de laatste jaren volgt hij hiervoor ook cursussen in Deventer. Hij is een liefhebber van kunst: schilderkunst maar ook keramiek en bezoekt daarvoor veel tentoonstellingen en galeries.

In de leeszaal zijn deze zomer schilderijen van alledaagse dingen te bewonderen tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Concert op de zaterdagmiddag

Concert op de zaterdagmiddag

Nog net voor de zomer echt begint weer een concert in het Oude Stadshuis. Het optreden is nog een verrassing, maar de regels nog altijd dezelfde: gratis toegang, een vrije gift wordt op prijs gesteld.

Vooraankondiging

Vooraankondiging

De opening van het SCAB seizoen vindt weer plaats in de Molen in Hasselt met een optreden van de cabaretière Nathalie Baartman.

Cursus:

Cursus:

Op ons verzoek geeft Jan Kristen een vervolg op de literatuurcursus van afgelopen seizoen. Deze wordt weer gegeven op de dinsdagochtenden in de bibliotheek Hasselt van 10.00 tot 11.30 uur. Kosten zijn 5,- euro per ochtend of 20,- voor de serie van vijf ochtenden.

De start is op dinsdag 25 september; het onderwerp is dan de gedichten van M. Vasalis. (‘ Ik droomde dat ik langzaam leefde’ ).

E-book spreekuur in Bibliotheek Hasselt

E-book spreekuur in Bibliotheek Hasselt

Al een aantal jaren is het mogelijk e-books te lenen via de Bibliotheek, zowel voor de e-reader, tablet als smartphone. Jaarlijks zien we het gebruik in Zwartewaterland toenemen. Zo waren er in 2014 189 accounts in Zwartewaterland waarop minstens één e-book was gedownload. Eind 2017 waren dat 299 accounts. In 2014 hebben de accounts samen 1.484 e-books geleend, in 2017 waren dat er 5.704. Bijna vier keer zoveel!