Website voorlezen

Activiteiten

Resultaten 1 - 9 van 9
 • Voorleeshalfuurtje

  Voorleeshalfuurtje

  woensdag 18 januari - woensdag 27 december (15.00 uur tot 15:30 uur)
  Bibliotheek Hasselt, Hasselt

  Er is elke woensdagmiddag van 15.00 tot 15.30 uur een voorleesuurtje in de Bibliotheek Hasselt. Voorlezen is ontzettend gezellig en leuk, zowel voor het kind als voor de voorlezer!  Bovendien is voorlezen niet alleen leuk, maar ook heel belangrijk in de ontwikkeling van het kind.

 • Nederland Leest Bibliotheek Zwartewaterland

  Nederland Leest; Robots... redding of bedreiging?

  woensdag 1 november - donderdag 30 november

  ‘Robots nemen in de komende vijf jaar mijn werk over’. Of ‘De komst van robots levert veel nieuwe banen op in de toekomst’. Wat vind jij van deze uitspraken? Wat is jouw mening? De hele maand november kun je via de website van Bibliotheek Zwartewaterland je mening over dit onderwerp geven. Daar staat, in het kader van Nederland leest!, dit onderwerp centraal.

 • Samen zingen in een koor

  Samen zingen in een koor

  maandag 6 november - maandag 27 november (18:30 tot 19:30)
  Bibliotheek Hasselt

  Bestemd voor ouderen met fysieke en/of mentale klachten zoals o.a.: Parkinson, Afasie, dementie, COPD, die graag zingen in een koor, maar die door hun fysieke en/of mentale klachten niet meer in staat zijn zich bij de bestaande koren aan te sluiten. Samen zingen met of zonder de mantelzorger.

 • SCAB-Cursus: Kunst en de nieuwe mens

  SCAB-Cursus: Kunst en de nieuwe mens

  maandag 6 november - maandag 20 november (20:00 uur tot 21.30 uur)
  Bibliotheek Hasselt, Dr. H.A.W. van der Vechtlaan 34 in Hasselt

  Cursus kunstgeschiedenis “Kunst en de nieuwe mens” (waarin verwerkt De Stijl) door Ben van Haaster, docent beeldende vorming.

 • Verkenningen in literatuur en poëzie

  Verkenningen in literatuur en poëzie

  dinsdag 21 november (vanaf 10:00)
  Bibliotheek Hasselt, Hasselt

  De vierde bijeenkomst van een serie van vijf ochtenden over literatuur en poëzie door Jan Kristen (Neerlandicus). Jan gaat letterlijk en figuurlijk een boekje opendoen over het hoe en wat in poëzie en literatuur.

 • Land of mine

  Filmavond: 'Land of mine'

  dinsdag 21 november (vanaf 20.00)
  Bibliotheek Hasselt, Hasselt

  Bij de woorden Denemarken en Tweede Wereldoorlog denken we automatisch aan de heroïsche rol die de Denen speelden in het redden van hun Joodse medeburgers. Met hun hulp slaagden 7.300 van de 7.800 joden erin om de oversteek naar het neutrale Zweden te maken. Maar dat ze geen heiligen waren, is te zien in het met de IFFR-publieksprijs bekroonde Land of Mine.

 • Buurttafel

  Buurttafel Hasselt

  vrijdag 24 november (vanaf 17:00 uur)
  Bibliotheek Hasselt, Dr. H.A.W. van der Vechtlaan 34 in Hasselt

  Vrijdag 24 november is in Bibliotheek Hasselt in samenwerking met Welzijn Ouderen, Buurttafel Hasselt. Samen met uw buurtgenoten, familie, mantelzorger, vriend(in) aan tafel. We serveren een uitgebreide brood- maaltijd; met elke keer een seizoen verrassing!

 • socrates SCAB

  Socratisch gesprek over; geluk

  dinsdag 28 november (19.30 tot 22.30)
  Bibliotheek Hasselt, Hasselt

  Met kerst en nieuwjaar wensen wij iedereen veel geluk. Maar wat bedoelen wij daar eigenlijk mee? Wanneer ben je gelukkig? Als er iets is gelukt; als je geslaagd bent in jouw opzet?

 • poppenkast sinterklaas

  Poppenkast, Sinterklaas

  woensdag 29 november (vanaf 15:00)
  Bibliotheek Hasselt, Hasselt

  Elke woensdagmiddag wordt er voorgelezen in Bibliotheek Hasselt. En af en toe voegen we er iets extra's aan toe, zoals op woensdagmiddag 29 november dan gaat Gerda Buter weer poppenkast spelen.