Voorleeshalfuurtje

Elke woensdagmiddag is van 14.00 tot 14.30 uur een voorleeshalfuurtje in de Bibliotheek Hasselt. Voorlezen is ontzettend gezellig en leuk, zowel voor het kind als voor de voorlezer!  Bovendien is voorlezen niet alleen leuk, maar ook heel belangrijk in de ontwikkeling van het kind. Deze keer wordt er voorgezen uit het boek 'Krijn en Kaatje en het dak van de boomhut' van Jeanette Molema.

Jonge kinderen leren enorm veel van voorlezen. In de eerste plaats is voorlezen heel goed voor de taalontwikkeling. Kinderen leren nieuwe woorden tijdens het voorlezen en ze leren hoe een goede zin opgebouwd is. En door met het kind ook te praten over het boek, wordt het kind ook gestimuleerd actief met taal aan de slag te gaan

In de tweede plaats leren kinderen goed luisteren wanneer ze voorgelezen worden en zich te concentreren. Voorlezen stimuleert ook de fantasie van het kind.

Veel redenen dus om naar dit voorleeshalfuurtje te komen!

Datum woensdag 20 oktober 2021
Tijd 14:00 uur