Belastinghulp in de Bibliotheek

Voor 1 mei moet de belastingaangifte zijn ingediend. Voor iedereen die dat lastig vindt of er vragen over heeft, organiseert Bibliotheek Zwartewaterland belastinghulp.

Tijdens de maand april kunt u zich bij de Bibliotheken Genemuiden, Zwartsluis en Hasselt opgeven voor invulhulp bij vragen en het laten invullen van de aangifte. Meld u aan via de medewerkers van de Bibliotheken of via , , . Er wordt dan een afspraak met u gemaakt.

De consulent vraagt € 30,- voor een consult.

Seniorweb biedt ondersteuning bij de digitale belastingaangifte: Wegwijzer Digitale Belastingaangifte

SeniorWeb wil mensen ondersteunen met het doen van hun digitale aangifte en heeft daarom de Wegwijzer Digitale Belastingaangifte ontwikkeld. Deze geeft duidelijke uitleg over alle stappen van het digitaal aangifte doen. Let op: Seniorweb geeft geen belastingadvies, maar zij omschrijven alleen de stappen om de aangifte via internet te doen.
Tevens bevat de Wegwijzer uitleg over de voorbereiding van het aangifte doen: het aanvragen van DigiD, het activeren van MijnOverheid en de bijbehorende Berichtenbox raadplegen.

Niet digitaal vaardig?
Hebt u vrienden of familieleden die niet digitaal vaardig zijn en hulp bij belastingaangifte nodig hebben? Voor hen heeft Seniorweb een speciaal advies in pdf-vorm gemaakt, dat u kunt uitprinten en aan hen kunt geven, namelijk de pdf 'Wegwijzer Belastingaangifte voor kennissen zonder pc'.

Informatie over de digitale overheid
Voor mensen die meer over de digitale overheid willen weten is er nu een nieuwe themapagina: www.seniorweb.nl/mijnoverheid, met een handige kennisquiz.

Ik ga akkoord met de privacyverklaring