Kunstgeschiedenis: hedendaagse kunst/ 20e eeuw VOLGEBOEKT

Cursus Kunstgeschiedenis Hedendaagse kunst = volgeboekt
 Kunstgeschiedenis: hedendaagse kunst/ 20e eeuw VOLGEBOEKT

Een cursus kunstgeschiedenis in 6 lessen; door Ben van Haaster; docent beeldende vorming..

Na een succesvolle eerste serie lessen kunstgeschiedenis over ‘Kunst en de nieuwe mens’ beginnen we in januari 2019 met een nieuwe serie lessen deze keer over ‘hedendaagse kunst’. We zijn erg blij dat de enthousiaste docent Ben van Haaster ons ook nu weer mee wil nemen op een reis door de tijd van de hedendaagse kunst.

Hedendaagse kunst is alle beeldende kunst die "nu" gemaakt wordt.

In de kunstbeschouwing wordt de recente kunst vanaf de jaren 1960 of 1970 meestal hedendaagse kunst of actuele kunst genoemd. Eerdere uitingen van kunst van de 20e eeuw krijgen in de kunstgeschiedenis meestal de naam "moderne kunst", maar de scheidingslijn is niet absoluut en vele kunstenaars vallen in beide categorieën. Men zou kunnen zeggen dat moderne kunst aan zijn einde kwam met de opkomst van het postmodernisme, een brede culturele stroming (ook in onder andere filosofie, literatuur en architectuur) die volgens de woordvoerders het einde inluidde voor de "grote verhalen" en ideologieën van de kunst van het midden van de 20e eeuw.