Concert: Jongeren koor Rise Up

Rise up is een kwartet dat nu al ruim drie jaar stevig aan de weg timmert. Zaterdagmiddag 19 januari geven zij een gratis concert in Bibliotheek Hasselt.(Een vrije gift wordt op prijs gesteld)

Rise up was jarenlang een Hasselts jeugdkoor met wisselende samenstelling en koorleiders. Inmiddels vormt de groep een kwartet dat nu al ruim drie jaar stevig aan de weg timmert. Zo bezochten ze twee jaar achtereen het korenfestival Schiermonnikoog en beide keren vielen ze in de prijzen. De jury prijst de frisse uitstraling, het diverse programma en de kwaliteit bij de solisten en de groep als geheel. Sommigen vergelijken de groep zelfs met O'g3ne! Het verschil maakt Rise up door zonder commercieel belang zowel spirituele als wereldlijke muziek maken: muziek uit Taizé tot Gospelrock, van Jazz tot Hiphop. Alle arrangementen maken Rianne en Theo Voorberg. Vader en dochter hebben allebei een passie voor koorzang, zijn actief in het maken lichte en klassieke muziek en treden ook regelmatig samen op.