Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Corona en rouwverwerking

Corona en rouwverwerking

Hoe neem je afscheid van een overleden dierbare tijdens de pandemie? Is rouwen tijdens een pandemie anders? Waar vind je hulp bij het rouwproces tijdens de pandemie? Deze vragen worden o.a. behandeld tijdens de online lezing van bijzonder hoogleraar en klinisch psycholoog Jos de Keijser (Rijksuniversiteit Groningen) en dr. Lonneke Lenferink (Rijksuniversiteit Groningen en Universiteit Utrecht). 

Samen doen zij wetenschappelijk onderzoek naar rouw na uitzonderlijke verliessituaties, bijvoorbeeld bij nabestaanden van de MH17 vliegramp en na een overlijden door een verkeersongeval. Op dit moment bestuderen zij ook de effecten van een online rouwbehandeling voor mensen die een dierbare zijn verloren tijdens de pandemie. Tijdens de lezing zullen zij kort ingaan op dit onderzoek. Voor meer informatie en aanmelden voor dit onderzoek, zie www.rouwencorona.nl

Aanmelden voor de lezing kan door een gratis ticket te bestellen. Na aanmelding ontving je van te voren een link in je mailbox om deel te nemen.

Inschrijven is niet (meer) mogelijk

Datum dinsdag 2 februari 2021
Tijd 20:00 tot 21:30 uur
Waar Online
Voor wie Volwassenen (18+), Senioren (60+)
Soort activiteit Lezing
Prijs
Gratis