Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Klik & Tik

Klik & Tik

Wilt u graag meer met de computer doen? Kom dan naar de cursus Klik & Tik in Bibliotheek Hasselt. Of in Zwartsluis: de Toesebolte. Elke maandagochtend inloop van 10.00 tot 12.00 uur.

De computer en het internet worden steeds belangrijker in het dagelijks leven en ook bij het vinden van werk. Bent u niet zo handig met de computer en kunt u wel wat hulp gebruiken? Dan is Klik& Tik iets voor u.

Klik & Tik is een digitaal oefenprogramma. Je leert bijvoorbeeld zoeken met een zoekmachine, digitale formulieren invullen, e-mailen en programma’s downloaden. De cursus bestaat uit drie onderdelen, die je achter elkaar of los van elkaar kunt volgen. Tijdens het deel ‘De basis’ leer je de allereerste beginselen, zoals de computer aanzetten, typen en e-mailen. Met het deel ‘Het internet op’ ontdek je de mogelijkheden van het internet. Denk aan zoekmachines, websites bekijken, formulieren invullen en downloaden. Het laatste deel heet ‘Samen op het web’. In een veilige, afgeschermde omgeving leer je werken met sociale media, zoals Facebook. Een groot voordeel van de opzet van Klik & Tik is dat iedereen de cursus in eigen tempo kan volgen!

Kom voor het wekelijks gratis lesmoment Klik en Tik in Bibliotheek Hasselt, of naar Zwartsluis: de Toesebolte.

Op maandagochtend van 10:00 – 12:00 uur.

Opgave via de bibliotheekbalies Hasselt of Zwartsluis, maar u kunt ook zo binnenlopen op maandagochtend.