Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

E-book spreekuur in Bibliotheek Hasselt

E-book spreekuur in Bibliotheek Hasselt

Al een aantal jaren is het mogelijk e-books te lenen via de Bibliotheek, zowel voor de e-reader, tablet als smartphone. Jaarlijks zien we het gebruik in Zwartewaterland toenemen. Zo waren er in 2014 189 accounts in Zwartewaterland waarop minstens één e-book was gedownload. Eind 2017 waren dat 299 accounts. In 2014 hebben de accounts samen 1.484 e-books geleend, in 2017 waren dat er 5.704. Bijna vier keer zoveel!

Via de online Bibliotheek is het mogelijk om e-books te lenen voor de tablet, smartphone en e-reader. Er is een keuzen uit bijna 20.000 e-books. U moet daarvoor wel lid zijn van de plaatselijke Bibliotheek of een abonnement hebben op de online Bibliotheek.

Omdat we merken dat er regelmatig vragen zijn over onder andere het downloaden van e-books en over het lenen via de online Bibliotheek, is er elke laatste zaterdag van de maand een e-book spreekuur in Bibliotheek Hasselt. Van 10.30 uur tot 12.00 uur kunt u terecht voor allerlei vragen. Bijvoorbeeld over het aanmelden bij de online Bibliotheek of over het downloaden van e-books voor de e-reader.
Aanmelden is niet nodig. U bent van harte welkom!