Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Tentoonstelling: Roadtrip - Zelfmoord? Praat erover!

Tentoonstelling: Roadtrip - Zelfmoord? Praat erover!

Deze reizende fototentoonstelling, gemaakt door GGD IJsselland, gaat hopelijk helpen om het taboe op zelfdoding te doorbreken. Om mensen aan te sporen om te vragen naar gedachten aan zelfdoding.

Wat veel mensen niet weten, is dat er in bepaalde groepen een groter risico is op zelfdoding. Zo is het aantal zelfdodingen onder Nederlandse mannen al jaren veel hoger als bij vrouwen. Tussen 2017 en 2021 werd 70% van de zelfdodingen in IJsselland door een man gepleegd. Maar ook de nabestaanden van iemand die door zelfdoding is overleden hebben vaker gedachten over zelfdoding, net als jongeren, boeren en LHBTQI+ mensen. Daarom zie je juist deze groepen terug op de foto’s in deze tentoonstelling. De foto’s zijn gemaakt door fotografe Marit Otte. Voor de foto's is gebruik gemaakt van modellen.

Deze tentoonstelling is in meerdere bibliotheken te zien. Ook daar ben je van harte welkom om te komen kijken:

  • Bibliotheek Hasselt: 8 september - 22 september
  • Bibliotheek Zwartsluis: 22 september – 10 oktober
  • Bibliotheek Steenwijk: 10 oktober – 20 oktober
  • Bibliotheek Genemuiden: 20 oktober – 3 november

Herken je situaties uit de tentoonstelling en/of wil je leren je hoe je een gesprek kunt voeren met een volwassene over gedachten aan zelfdoding? Download dan de gratis app, volg een online training of groepstraining. Daarmee zou je mogelijk iemand kunnen helpen.

Datum vrijdag 8 september 2023
Einddatum vrijdag 22 september 2023
Waar Bibliotheek Hasselt
Voor wie Voor alle leeftijden
Prijs Gratis