Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Gratis training “grip op verwardheid”

Gratis training “grip op verwardheid”

Iemand in je omgeving is nogal veranderd de laatste tijd.Ze lijken somberder en vermijden steeds vaker het contact met andere mensen. Maak je je zorgen om iemand? Meld je dan aan voor de training “grip op verwardheid." 

In de training, die geschikt is voor vrijwilligers en inwoners van de gemeente Staphorst en Zwartewaterland, leren de deelnemers psychische aandoeningen en niet zichtbare beperkingen herkennen en hier op een goede wijze mee om te gaan.

Na het volgen van de training voel je je beter toegerust om te handelen wanneer je in aanraking komen met iemand met psychische problemen of een niet zichtbare beperking.

Dankzij subsidie van de gemeente en ZonMw zijn er geen kosten voor het volgen van deze trainingen. De training bestaat uit twee onderdelen. Je kunt er voor kiezen om één deel te volgen. In beide onderdelen wisselen theorie en praktijk elkaar af. Let op: er is ruimte voor een beperkt aantal deelnemers.

• Onderdeel 1: niet zichtbare beperkingen en onbegrepen gedrag:
In dit onderdeel wordt nader ingegaan op een licht verstandelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel en autisme. Je leert de beperkingen herkennen en hoe je hier mee om kunt gaan. De training bestaat uit 3 dagdelen en is een beproefde training van MEE IJsseloevers.
Wanneer: maandag 31 mei van 9.00 u. -16.30 u. en vrijdag 11 juni van 9.00-12.30 u.
Waar: Raadszaal van gemeentehuis Zwartewaterland (indien de Corona maatregelen dit toelaten)

De trainingen vinden fysiek plaats. Hierbij wordt er uiteraard rekening gehouden met de richtlijnen vanuit het RIVM. Mocht dit nog niet kunnen als gevolg van de Corona maatregelen dan zullen de trainingen online plaatsvinden.

Voor aanmelding en meer informatie kunt u terecht op onze website: www.gripopverwardheid.nl

 

Datum vrijdag 11 juni 2021
Tijd 09:00 tot 12:30 uur
Voor wie Volwassenen (18+), Senioren (60+)
Prijs Gratis