Expositie Kleurrijke Quilts

Wil je weten wat je met restjes stof kunt maken? Kom dan naar de expositie Kleurrijke Quilts van Gina Sieders uit Staphorst!

Als creatieveling heeft Gina na vele zeer verschillende hobby's haar aandacht volledig gericht op het werken met textiel. Geboren in 1955 heeft zij natuurlijk handwerkles op school gehad en later is zij begonnen met kleding naaien op de naaimachine, vooral voor haar kinderen.

Omdat Gina milieubewust is opgevoed, zal zij niet gauw iets wegdoen wat misschien nog te gebruiken is. Als kleding te klein werd, was het de moeite waard om knoopjes, ritsen en goede stukken stof te bewaren. Daar werden dan weer nieuwe kledingstukken van genaaid tot de stofresten toch echt te klein werden.

Voor die vele kleine restjes vond Gina de oplossing in de lokale bibliotheek: patchwork! Zo is zij begonnen. Eerst patchwork met de hand en na een cursus machinequilten kwamen er nog veel meer patchworkquilts, -tassen en diverse kleine quiltprojecten.

In de Bibliotheek Hasselt laat Gina een kleine selectie zien van haar recente werk. Het is een geweldige uitdaging om te werken met wat je hebt. Een fantastische hobby, waar zij nog lang niet op uitgekeken ben.

Datum maandag 1 januari 2024
Einddatum dinsdag 30 april 2024
Waar Bibliotheek Hasselt
Voor wie Volwassenen (18+)