Cursus Literatuur

Deze ochtend gaat de cursus literatuur in op de gedichten van Menno Wigman. Onder leiding van de neerlandicus Jan Kristen spreken we over de bundel Verzamelde gedichten samengesteld door Neeltje Maria Min.

Menno Wigman wordt gezien als een exponent van de jonge, nieuw romantiek. Beïnvloed door de decadente dichters van het fin de siècle zijn gedichten zijn doorspekt met melancholie, muziek en liefde. Niet alleen de kritiek is zeer enthousiast over de kwaliteiten van Wigman, ook mededichters laten zich regelmatig zeer positief over hem uit. Zo noemde Ingmar Heytze Wigman in Passionate ‘de beste dichter van onze generatie’ en Komrij nam in de 2004-editie van zijn bloemlezing uit de Nederlandse poëzie zeven gedichten van Menno Wigman op.

Overige onderwerpen dit seizoen: Fritzi Harmsen van Beek, Piet Paaltjes en Lieke Marsman.

Door de corona-maatregelen kunnen maximaal 25 personen deelnemen. Opgave kan via  of via het opgaveformulier in de Bibliotheek Hasselt.

Deelname per ochtend is mogelijk voor €5,00 p.p.

Datum dinsdag 19 oktober 2021
Tijd 10:00 uur
Waar Bibliotheek Hasselt
Voor wie Volwassenen (18+)