Ontdek de programmeerwereld van Homey de huisrobot

In deze workshop ga je in gesprek met de huisrobot Homey. Je laat Homey uiteenlopende opdrachten uitvoeren (“Homey, doe de lamp aan!”). Gaandeweg leert de huisrobot je steeds beter kennen en wordt slimmer! Je ervaart zo de invloed die je kunt hebben op Artificial Intelligence (AI) gedreven technologie.

AI is overal, ook in onze thuisomgeving. Simpel gezegd heeft AI betrekking op systemen of machines die onze eigen intelligentie nabootsen om taken uit te voeren en die zichzelf tijdens dat proces kunnen verbeteren op basis van de vergaarde informatie. Ouders en kinderen zijn zich niet bewust dat zij dagelijks in contact komen met AI-technologie. Recent onderzoek uit Japan toont aan dat een huisrobot bepaalde behoeften op sociaal vlak kan invullen.

De workshop wordt begeleid door een ervaren docent van Tetem en is van 15.30 tot 17.00 uur in Bibliotheek Hasselt. Iedereen van 6 t/m 12 jaar kan deelnemen. Deelname bedraagt voor bibliotheekleden € 2 en voor niet leden € 3 per persoon. De workshop gaat alleen door bij voldoende deelname, dus meld je aan via onderstaande button!

Inschrijven is niet (meer) mogelijk

Datum donderdag 16 december 2021