Tarieven

Kosten voor cd-aanvragen
Leen je regelmatig cd’s? En vraag je weleens een cd aan die je (nog) niet kunt lenen in je Bibliotheek? Hier wordt een bedrag voor in rekening gebracht. Je betaalt voor iedere cd-aanvraag geld:
• € 2,- voor cd’s die uit de collectie van de Overijsselse Bibliotheken geleverd worden
• € 2, - voor cd’s uit de collectie van de Centrale Discotheek Rotterdam (CDR).
Het lenen en reserveren van cd’s uit de collectie van je eigen Bibliotheek is in het abonnementsgeld inbegrepen. Hier betaal je niet extra voor.

Zodra je een aanvraag indient, komt er een pop up in beeld die je vertelt wat deze aanvraag kost. Je wordt dus nooit verrast door onverwachte kosten.
Nadat wij de aangevraagde cd voor je hebben klaargezet, halen wij het verschuldigde bedrag van je lenerspas. Heb je geen tegoed op de pas? Dan registreren wij dit bedrag. Dit kun je later contant betalen in de Bibliotheek of via iDeal.

 Overige tarieven

Digitaal abonnement

Nog geen lid van de Bibliotheek? Met het lidmaatschap van de Digitale Bibliotheek heb je direct toegang tot duizenden e-books. Ook mag je twee online cursussen naar keuze volgen en heb je via de LuisterBieb App toegang tot honderden luisterboeken. Met een digitaal abonnement is het niet mogelijk gebruik te maken van overige diensten en producten van de Bibliotheek Zwartewaterland, zoals papieren boeken, dvd's, etc. Een digitaal abonnement kost € 43,-.

Topabonnement is € 59,-  ( Via automatische incasso € 58,-)

o Geen inschrijfgeld
o Gratis reserveringen
o Gratis internet voor leden
o Leentermijn 4 weken
o Gratis onbeperkt dvd's lenen
o 30 verschillende materialen op 1 pas
o Toptitels gratis 2 weken lenen
o Korting bij automatische incasso
o Korting bij deelname aan activiteiten
o Duplicaatpas € 3,50
o Te laat geld € 0,15 per uitleendag per item
o Reserveren van materialen uit Overijssel gratis, daarbuiten € 8,50

Voor jeugd tot en met 17 jaar is het lidmaatschap gratis (10 materialen op een pas, max. 3 dvd's).

Overige tarieven

Leentermijn
Alle materialen 4 weken.

Reserveren en aanvragen
Reserveren van materialen uit een bibliotheek in Zwartewaterland (Hasselt, Genemuiden en Zwartsluis) is gratis. Wilt u in een andere Bibliotheek in Overijssel materialen aanvragen dan is dit ook gratis. Voor materialen die van buiten Overijssel worden aangevraagd wordt € 8,50 per aanvraag in rekening gebracht. Voor niet opgehaalde reserveringen wordt € 1,00 in rekening gebracht. U kunt maximaal 15 materialen reserveren.

Internet
gratis

Te laat inleveren
De vergoeding voor te laat inleveren is € 0,15 per dag voor alle materiaalsoorten (muv toptitels). Maximaal € 5,-- per item. Als er boven een bedrag van € 5,00 open staat op een pas, kan er met deze pas niet meer worden gereserveerd, verlengd of geleend worden. Het uitstaande bedrag moet dan eerst voldaan worden om weer tot handelingen in de Bibliotheek Zwartewaterland over te kunnen gaan. Ook als een boete langer dan 2 maanden op de pas staat, ook al is het maar een laag bedrag, dan kan er met deze pas niet meer worden gereserveerd, verlengd of geleend worden. Het uitstaande bedrag moet dan eerst voldaan worden om weer tot handelingen in de Bibliotheek Zwartewaterland over te kunnen gaan. U kunt halen en brengen in alle vestigingen.

Verlengen
Verlengen is mogelijk wanneer het materiaal niet
gereserveerd is:
Boeken maximaal 2 x verlengen
Overig materiaal maximaal 1 x verlengen, behalve CD's uit Rotterdam.

Openstaande registraties

Heeft u registraties twee maanden open staan, dan wordt u pas geblokkeerd. U kunt dan in uw bibliotheek terecht of via ideal om het verschuldigde bedrag te betalen. Vervolgens wordt de blokkade opgeheven en kunt u uw pas weer gebruiken.

Schade en vermissing
Bij schade of het zoekraken van media dient u dat te melden bij de bibliotheek.
Er wordt dan een redelijke schadevergoeding opgemaakt.

Bij het niet meer terugbrengen van media en het niet reageren op aanmaningen schakelt de bibliotheek een incassobureau in. Hierbij is de proceduredat na het verstrijken van de uitleentermijn na 3 weken automatisch een herinneringskaart wordt gestuurd. Na 6 weken volgt nog een tweede herinnering. In verreweg de meeste gevallen komen de spullen na overleg spoedig retour. De lener betaalt de maximale boete van 5 euro per object en de zaak is afgedaan. Het kan natuurlijk ook gebeuren dat het materiaal zoek is geraakt. In dat geval wordt er een redelijke schadevergoeding berekend.

Pas wanneer men helemaal niet reageert komt er na 6 maanden een factuur van het incassobureau. Wordt het geleende dan alsnog ingeleverd dan worden de kosten in mindering gebracht.

De bibliotheek probeert dus altijd in eerste instantie zelf leners er aan te herinneren dat zij nog materialen in huis hebben. Terugbrengen is altijd de goedkoopste oplossing.

Voor meer informatie kunt u mailen of bellen met de bibliotheek.