Vaste tentoonstelling: Het wonder van Delfts blauw

woensdag 01 juli 2015 t/m vrijdag 01 januari 2100 | Gemeente Museum Den Haag, Stadhouderslaan 41, Den Haag

Een vaas voor de prinses is het achtste deel uit de serie kinderkunstboeken die het Gemeentemuseum Den Haag uitgeeft in samenwerking met Uitgeverij Leopold.

De geschiedenis van Delfts blauw vormde de inspiratiebron voor het prachtige kinderkunstboek Een vaas voor de prinses. Dit beeldschone en grappige prentenboek gaat over twee bevriende muizen, stadsmuis Titus en de Chinese muis Lin, die terechtkomen in een Delftse plateelbakkerij. De prentenboekillustraties zijn gemaakt door de internationaal bekende en veelbekroonde illustratoren Ingrid en Dieter Schubert.

Een vaas voor de prinses verscheen bij de tentoonstelling Het wonder van Delfts blauw in de stijlkamers van het Gemeentemuseum Den Haag. Deze permanente presentatie toont de spannende geschiedenis van vier eeuwen Delfts aardewerk. Dit belangrijke culturele erfgoed, het toonbeeld van Hollands welvaren in de Gouden eeuw, is in musea maar weinig te zien. De originele illustraties van het kinderboek worden in de zalen van Het wonder van Delfts blauw getoond. De tentoonstelling is daarom bij uitstek geschikt om met het hele gezin te bezoeken.

Meer informatie: Gemeente Museum.

Ga naar het bronartikel op Literatuurplein
Volledige agenda beschikbaar en doorzoekbaar op Literatuurplein