Website voorlezen

Arp: The Poetry of Forms

zaterdag 20 mei 2017 t/m zondag 17 september 2017 | Kröller-Müller Museum, Houtkampweg 6, Otterlo

Wie de beeldentuin van het museum heeft bezocht, kent Jean Arp van zijn Wolkenherder (1953). Het iconische beeld steelt al sinds de opening van de tuin in 1961 de show. Voor het eerst sinds de dood van Jean Arp in 1966 is er nu een grote overzichtstentoonstelling van zijn werk. Een unieke kans voor liefhebbers van kunst, natuur en poëzie.

Duizendpoot

Jean (Hans) Arp (1886-1966) is een van de meest innovatieve en invloedrijke kunstenaars van de Europese avant-garde. Hij begon zijn carrière als dichter. Later werkt hij als schilder, beeldhouwer en graficus. In de tentoonstelling zie je de wisselwerking tussen beeldende kunst en poëzie en de humor en speelsheid in zijn werken.

Ruim tachtig werken

Arp: The Poetry of Forms toont het werk van Arp in de volle breedte: sculpturen, reliëfs en werken op papier, poëzie, geschriften en publicaties. De tentoonstelling omvat circa tachtig werken, afkomstig van de drie Arp-stichtingen in Berlijn, Parijs en Locarno en uit onder meer Kunstmuseum Basel, Tate Londen en Centre Pompidou Parijs.

De Stijl

Tot Arps omvangrijke netwerk behoorden onder andere Theo van Doesburg, oprichter van De Stijl. Samen met Van Doesburg en zijn echtgenote Sophie Taeuber-Arp werkte Arp aan een groot project: herontwerp van het interieur van amusementspaleis de Aubette in Straatsburg. In een aparte sectie wordt aandacht besteed aan deze ontwerpen.

Publicatie

Bij de tentoonstelling verschijnt de publicatie Arp: The Poetry of Forms, geschreven door Frances Guy en Eric Robertson. Uitgever: Kröller-Müller Museum, ISBN-nummer: 978-90-73313-43-9, softcover, pag. 144, tweetalig (Nederlands en Engels), € 24,95.

Meer informatie: Kröller-Müller.

Ga naar het bronartikel op Literatuurplein
Volledige agenda beschikbaar en doorzoekbaar op Literatuurplein