Lid worden

Lid wordenlidworden4
Iedereen kan lid worden van de bibliotheek. Een lidmaatschap is gratis tot en met 17 jaar, daarna wordt jaarlijks (tot opgezegd is) een contributietarief in rekening gebracht.

Inschrijven

Bij het inschrijven vragen we u naar een aantal gegevens en een legitimatie.
We vragen u ook of u de contributie via incasso wilt betalen. Dit is zowel voor u als de bibliotheek iets voordeliger dan contant of via een acceptgirokaart.

U kunt het inschrijfformulier hier downloaden en alvast invullen.

Als u naar uw bibliotheek komt, maken we op dat moment graag een kaart voor u gereed, zodat u meteen gebruik kunt maken van de voordelen van uw bibliotheeklidmaatschap.

Uitschrijven

Opzeggen is ook eenvoudig, het kan telefonisch, schriftelijk, per email of aan de balie. Wel moet u opzeggen een maand voor het einde van het contributiejaar en er mogen geen openstaande registraties (bijvoorbeeld boetes, leengelden) of materialen meer op uw pas staan.

Bij verhuizing: Als u verhuist, kan uw lidmaatschap worden overgenomen door de bibliotheek in uw nieuwe woonplaats. Geef de verhuizing door tijdens uw laatste bezoek aan de bibliotheek. U ontvangt dan een bewijs van betaalde contributie. De nieuwe bibliotheek geeft op vertoon van dit bewijs meestal korting.

U kunt hier het uitschrijfformulier downloaden.

Vermissing lenerspas

Als uw lenerspas vermist is, kunt u een duplicaat kopen voor € 3,50. U krijgt dan een nieuw lenersnummer en de oude pas wordt geblokkeerd. Komt u hiervoor naar de bibliotheek, dan wordt dit direct voor u geregeld.
Via Mijn gegevens kunt u ook zelf direct uw vermiste pas blokkeren, om te voorkomen dat iemand anders er gebruik van kan maken.