FAQ

Inschrijven en opzeggen

Hoe word ik lid van de bibliotheek?
Je kunt je als lid laten inschrijven aan de receptie in elke vestiging van Bibliotheek Zwartewaterland. Een geldig legitimatiebewijs is verplicht. Voor jeugd en jongeren t/m 14 jaar is legitimatie door één van de ouders toegestaan.

Hoe kan ik mijn lidmaatschap opzeggen?
Je dient de beëindiging van je lidmaatschap tenminste 2 maanden vóór afloop van de contributietermijn door te geven. Dit kan schriftelijk, via e-mail of aan de receptie. Lopende het jaar opzeggen kan alleen als je geen financiële verplichtingen meer hebt en alle media zijn ingeleverd. Teruggave van abonnementsgeld is niet mogelijk.

Lenen en verlengen

Hoeveel mag ik lenen met een biebpas?
U mag een onbeperkt aantal materialen lenen met uw abonnement.

Hoe kan ik zelf mijn materialen verlengen?
Verlengen kan via de website, via Mijn Bibliotheek, de leenautomaten in de Bibliotheek.

Kan ik zelf materialen reserveren?
Reserveren is gratis en kan via de website of de catalogus in de Bibliotheek. Voor niet opgehaalde reserveringen wordt € 1,00 in rekening gebracht.

Wat kost het lenen van materialen?
Bibliotheek Zwartewaterland berekent geen leengeld. Het lenen van alle materialen is gratis.

Hoe lang mag ik de materialen lenen?
De leentermijn van materialen is 4 weken. (cd's van Muziekweb 3 weken, bladmuziek 6 weken). Indien niet gereserveerd kun je de materialen via de website maximaal 1x verlengen. Daarna kunnen de materialen ingeleverd en eventueel opnieuw geleend worden.

Hoe weet ik welke nieuwe titels er binnen zijn bij Bibliotheek Zwartewaterland?
1. Via de aanwinstenservice in Mijn Bibliotheek krijg je iedere week een overzicht van de nieuwe titels. Kies één of meerdere onderwerpen en ontvang iedere week via e-mail de nieuwste aanwinsten in deze categorieën. Zo weet je bijvoorbeeld altijd wanneer de nieuwste thrillers, dvd's of Engelse romans zijn binnengekomen. Gratis!
Log in op de website (rechtsboven) en kies voor Mijn Bibliotheek.

2. In de Etalage op de website toont de nieuwe aanwinsten.

Mijn Bibliotheek

Wat is Mijn Bibliotheek?
Mijn Bibliotheek is het deel van de website waar u uw eigen bibliotheekzaken kunt regelen. U kunt zich hier abonneren op de nieuwe aanwinsten van de Bibliotheek (via Aanwinstenservice), uw e-mail adres aanpassen, instellen dat u reserveringsberichten via e-mail of sms wilt ontvangen etc.
Log in op de website (rechtsboven) en ga naar Mijn Bibliotheek

Kan ik met Mijn Bibliotheek instellen dat ik een reserveringsbericht ontvang?
Als uw reservering binnen is ontvangt u een bericht via e-mail of sms (of per post). Dit regelt u via mijn gegevens in Mijn bibliotheek. Deze service is gratis.

Kan ik met Mijn Bibliotheek mijn wachtwoord wijzigen?
Bij Mijn Bibliotheek vindt u een rechtstreekse link naar wachtwoord wijzigen. Bij mijn gegevens kunt u onder andere uw e-mail-adres en telefoonnummer wijzigen.

Lid worden

Lid worden is gratis voor kinderen tot 18 jaar
En dat het lidmaatschap voor een volwassene vanaf 18 jaar niet veel kost, als u bedenkt dat u voor de prijs van 1 boek al duizenden titels kunt lenen. Ook tijdschriften zijn gratis te leen.

Wat kost het om lid te worden van de bibliotheek?
Vanaf 18 jaar kost het standaardlidmaatschap van de Bibliotheek € 57,50 per jaar. Hiermee kun je onder andere vier weken gratis lenen en maximaal 10 materialen per keer. Je betaalt dus geen leengeld voor cd's of dvd's.

Digitaal abonnement
Lees je alleen e-books en geen boeken uit de Bibliotheek? Dan kun je kiezen voor het digitale e-booksabonnement. Hiermee kun je e-books lenen via www.onlinebibliotheek.nl/e-books.html. Je hebt keus uit duizenden recente e-books, zowel romans, jeugdboeken en informatief. Een e-bookabonnement kost € 42,00 per jaar.

Registraties op passen

Te laat geld
U mag materialen bij een abonnement 4 weken gratis lenen. Als u materialen langer wilt lenen moet u de materialen verlengen of er staat een bedrag tegen het lenen tegenover (te laat geld).

Registratie op de pas
Als er een bedrag van € 5,00 of meer open staat op een pas, kan er met deze pas niet meer worden gereserveerd, verlengd of geleend worden. Het uitstaande bedrag met dan eerst voldaan worden om weer tot handelingen in de Bibliotheek Zwartewaterland over te kunnen gaan. Ook als een bedrag twee maanden open staat op een pas, wordt deze geblokkeerd voor reserveren, verlengen of lenen. U moet dan eerst het openstaande bedrag betalen.