Adviseer je bieb! De Bibliotheek is ook van jou. Daarom is er Biebpanel! Onder de noemer BiebPanel onderzoeken de Nederlandse Bibliotheken – ook de Overijsselse Bibliotheken – op allerlei manieren wat leden en niet-leden zoal bezighoudt. Zo’n onderzoek kan over heel concrete zaken gaan – bijvoorbeeld de collectie, de dienstverlening of het personeel – maar ook over meer abstracte thema’s, zoals de maatschappelijke waarde van de Bibliotheek.
Dat doen we zo’n zes keer per jaar. Soms is het een heel omvangrijk onderzoek onder alle leden van de Bibliotheek. Soms is de onderzoekspopulatie kleiner, bijvoorbeeld ouders met kinderen in de leeftijd van 4 tot 6 jaar. De ene keer wordt het onderzoek online uitgezet, de andere keer worden er paneldiscussies georganiseerd.
Kortom: of je nu lid, niet-lid, bezoeker of passant bent, ook jij kunt op enig moment gevraagd worden om je mening over de Bibliotheek te geven. Doe dan alsjeblieft mee, want de Bibliotheek … die is ook van jou!
Voormalige BiebPanel-leden De nieuwe BiebPanel onderzoeken zullen niet meer worden gehouden onder een vast panel van bibliotheekleden, maar onder wisselende doelgroepen. Was je eerder lid van BiebPanel? Dat is met ingang van 2020 afgelopen. Natuurlijk kun je in de toekomst wel degelijk worden uitgenodigd om mee te doen aan een van de BiebPanel-onderzoeken.
Je panellidmaatschap van BiebPanel eindigt automatisch. Dit heeft geen gevolgen voor je lidmaatschap bij de Bibliotheek.
Contact
Postadres en centraal telefoonnummer
Openbare Bibliotheek Zwartewaterland Havenplein 1 8281 EV Genemuiden T. 038-3855371 F. 038-3858355
Partners
Digitale collectie
Overzicht digitale collectie Bibliotheek Zwartewaterland In de bibliotheek demonstreren wij graag de mogelijkheden van onze digitale collectie.
Naam
Gebruiken
Digitale etalages zijn het startpunt naar websites over uiteenlopende onderwerpen als: eten en koken, wetenschap en techniek, opvoeding en onderwijs, duurzaamheid en water.
Klik op de afbeelding.
Lezen.tv
Lezentv.nl is een nieuwe boekenportal die interviews, lezingen, reportages en korte documentaires aanbiedt over boeken en schrijvers, in video die de kwaliteit van televisie benadert.
Klik op de afbeelding.
Bibliografie Nederlandse Taal- en Literatuurwetenschap
Beschrijvingen van boeken, artikelen uit tijdschriften en boeken, en elektronisch materiaal op het gebied van de Nederlandse en Friese taal- en letterkunde
Opgenomen in de catalogus van de bibliotheek. U doorzoekt in één keer de catalogus én BNTL.
BNTL is één van de Externe Bronnen die rechtsonder in de catalogus van de bibliotheek worden getoond. Kijk bij BNTL.
Centraal bestand Kinderboeken
Ruim 100.000 beschrijvingen van Nederlandstalige kinderboeken, -tijdschriften en audiovisuele materialen
Opgenomen in de catalogus van de bibliotheek. U doorzoekt in één keer de catalogus én Centraal Bestand Kinderboeken.
Centraal bestand Kinderboeken is één van de Externe Bronnen die rechtsonder in de catalogus van de bibliotheek worden getoond; kijk bij Kinderboeken.
Consumentenbond Online
Alle test en andere informatie van de Consumentenbond.
Opgenomen in de catalogus van de bibliotheek. U doorzoekt in één keer de catalogus én Consumenten-bond Online.
Kijk voor de resultaten van Consumentenbond Online in de rechterkolom (Verfijnen) van de catalogus bij Gratis raadplegen in de bibliotheek.
Naam
Gebruiken
13 onder 1 knop catalogus
Boeken, tijdschriften en andere media van 13 grote openbare bibliotheken in Nederland.
Opgenomen in de catalogus van de bibliotheek. U doorzoekt in één keer de catalogus én 13 onder 1 knop.
13 onder 1 knop is één van de Externe Bronnen die rechtsonder in de catalogus van de bibliotheek worden getoond; kijk bij WSF 13 onder 1. TIP: bij de media in deze catalogus staat de zoek&boek-knop voor het gemakkelijk aanvragen van media.
Voor aangevraagde media die door bibliotheken buiten Overijssel worden geleverd, betaalt u € 2,50.
FictieRom
FictieRom is een databank waarin romans en verhalen - gerangschikt naar ruim 2000 thema's - beschreven zijn. FictieRom biedt een overzicht van meer dan 65.000 Nederlandse, in het Nederlands vertaalde en buitenlandse romans en verhalen die sinds 1983 zijn verschenen. Bij elke titel is een beknopte beschrijving en een korte bespreking opgenomen.
U kunt zoeken op:
- Onderwerp - Genre - Schrijver - Vrije woorden
In alle bibliotheken.
Klik in de bibliotheek op de afbeelding.
Grijze literatuur in Nederland
Ongeveer 120.000 titels van in Nederland uitgegeven proefschriften en publicaties van bestuurslichamen, wetenschappelijke instellingen en daarmee gelijk te stellen organisaties.
Opgenomen in de catalogus van de bibliotheek. U doorzoekt in één keer de catalogus én Grijze literatuur in Nederland.
Grijze literatuur in Nederland is één van de Externe Bronnen die rechtsonder in de catalogus van de bibliotheek worden getoond; kijk bij Grijze Literatuur in NL.
Naam
Gebruiken
JeugdLiteRom
De JeugdLiteRom bevat de volledige tekst van 7.000 recensies over Nederlandstalige jeugdboeken vanaf 1900. De recensies zijn verschenen in Nederlandse en Vlaamse dagbladen en tijdschriften en zijn grotendeels afkomstig van het Letterkundig Museum in Den Haag.
U kunt zoeken op:
- Schrijver - Titel - Bron - Recensent - Woorden uit de tekst van de recensie
In alle bibliotheken.
Klik in de bibliotheek op de afbeelding.
Keesings Historisch Archief
Keesings Historisch Archief (KHA) is een databank met volledige artikelen over hedendaagse wereldgeschiedenis. KHA verschijnt sinds 1931 en wordt geschreven op grond van informatie uit diverse bronnen: persbureaus, dagbladen, tijdschriften en andere publicaties.
De belangrijkste feiten en gebeurtenissen in alle landen van de wereld worden systematisch gepresenteerd. Alle jaren vanaf 1946 zijn opgenomen in de databank. Dat zijn bijna 110.000 artikelen.
Bent u geïnteresseerd in de wereldgeschiedenis vanaf 1946, dan is KHA dé bron.
Opgenomen in de catalogus van de bibliotheek. U doorzoekt in één keer de catalogus én Keesings Historisch Archief.
Kijk voor de resultaten van Keesings Historisch Archief in de rechterkolom (Verfijnen) van de catalogus bij Gratis raadplegen in de bibliotheek. Kies Geschiedenisartikelen
Krantenbank
Met de Krantenbank doorzoekt u de digitale archieven van Algemeen Dagblad, De Volkskrant, NRC Handelsblad, De Telegraaf, Trouw, Het Parool en het Financieele Dagblad. Alle feiten en achtergronden waarover in deze kranten is geschreven, zijn snel te vinden.
Opgenomen in de catalogus van de bibliotheek. U doorzoekt in één keer de catalogus én de Krantenbank.
Kijk voor de resultaten van de Krantenbank in de rechterkolom (Verfijnen) van de catalogus bij Gratis raadplegen in de bibliotheek.
Leesplein
Leesplein is een verzamelpunt voor leesbevordering ten behoeve van kinderen en jongeren (0 tot 16) op internet. Er is veel te vinden over jeugdboeken en lezen.
De informatie is gerangschikt naar leeftijdsgroep. Iedere groep is te bereiken via een ingang. - Laten lezen voor volwassen bemiddelaars - Voorleesplein voor 0-6 jarigen - Kinderboekenplein voor 6-12 jarigen - Jeugdboekenplein voor 12-16 jarigen
Literatuurplein is een digitaal kennis- en ontmoetingsplein voor de literatuur. Het richt zich tot lezers die op zoek zijn naar informatie of op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen én lezers die door deelnemen aan leeskringen, literaire cursussen of schrijfcursussen ook actief in de weer zijn met literatuur.
LiteRom is een databank over Nederlandse en Nederlandstalige literatuur waarin de volledige tekst van ruim 65.000 boekrecensies vanaf 1900 zijn opgenomen. Deze recensies zijn eerder verschenen in Nederlandse en Vlaamse dag- en weekbladen. Het gaat hier om een breed scala van bladen, van Margriet tot Vrij Nederland en van De Nederlandsche Spectator tot De Telegraaf.
Bent u een literatuur liefhebber en geïnteresseerd in achtergrondinformatie over een bepaald boek, dan is LiteRom een uitkomst. LiteRom is bijzonder geschikt als naslagwerk voor scholieren in de tweede fase en voor studenten Nederlandse literatuur.
In LiteRom kunt u zoeken op:
- Schrijver - Titel - Bron - Recensent - Woorden uit de tekst van de recensie
In alle bibliotheken.
Klik in de bibliotheek op de afbeelding.
LiteRom Wereldliteratuur
LiteRom Wereldliteratuur is een databank over niet-Nederlandstalige (vertaalde) literatuur die wordt uitgegeven door Biblion Uitgeverij. Het bestand biedt duizenden boekrecensies en auteursinterviews die sinds 1976 in Nederlandse dag- en weekbladen zijn opgenomen.
De LiteRom Wereldliteratuur is een handig naslagwerk voor wie achtergrondinformatie zoekt over literatuur uit verschillende taalgebieden. De LiteRom Wereldliteratuur biedt met name studenten, scholieren in het voortgezet onderwijs en leden van leeskringen ondersteuning bij het maken van werkstukken en het voorbereiden van boekbesprekingen.
In LiteRom Wereldliteratuur kunt u zoeken op:
- Schrijver - Titel - Bron - Taal - Recensent - Woorden uit de tekst van de recensie
In alle bibliotheken.
Klik in de bibliotheek op de afbeelding.
Muziekweb
De grootste muziekcollectie van Europa Bij Muziekweb (Centrale Discotheek Rotterdam) vindt u meer dan 400.000 cd’s, meer dan 10.000 muziek-dvd’s en 300.000 lp’s.
De cd's en dvd's van Muziekweb zijn opgenomen in de catalogus van de bibliotheek. U doorzoekt in één keer de catalogus én Muziekweb. Bij veel cd's kunt u fragmenten beluisteren.
Cd's en dvd's lenen van Muziekweb is gratis voor leden van de Bibliotheek Borne. Aanvragen via de zoek&boek-knop. Veel klassieke muziek en jazz kunt u ook digitaal lenen. Dit heet Digileen. In de catalogus wordt bij een cd aangegeven of digitaal lenen ook mogelijk is.
Naam
Gebruiken
Online Contents
In Online Contents vindt u de inhoudsopgaven van bijna 15.000 tijdschriften op alle wetenschapsgebieden:
U vindt Nederlandse, Engelse, Franse en Duitse tijdschriftartikelen. Het bestand wordt sinds september 1992 opgebouwd, wordt dagelijks bijgewerkt en groeit jaarlijks met meer dan 2 miljoen artikelbeschrijvingen. Als basis voor Online Contents dienen de inhoudsopgaven van de afzonderlijke afleveringen.
Opgenomen in de catalogus van de bibliotheek. U doorzoekt in één keer de catalogus én Online Contents.
Online Contents is één van de Externe Bronnen die rechtsonder in de catalogus van de bibliotheek worden getoond; kijk bij Online Contents.
In de bibliotheek helpen wij u graag met het aanvragen van kopieën van artikelen uit Online Contents. De leverancier van een artikel bepaalt de prijs van de geleverde kopieën.
Online Contents NL
U vindt Nederlandstalige artikelen uit Online Contents.
Opgenomen in de catalogus van de bibliotheek. U doorzoekt in één keer de catalogus én Online Contents NL.
Online Contents NL is één van de Externe Bronnen die rechtsonder in de catalogus van de bibliotheek worden getoond; kijk bij Online Contents NL.
In de bibliotheek helpen wij u graag met het aanvragen van kopieën van artikelen uit Online Contents NL. De leverancier van een artikel bepaalt de prijs van de geleverde kopieën.
PiCarta
PiCarta bevat alle publicaties die in meer dan vierhonderd (grote) Nederlandse bibliotheken aanwezig zijn. Naast boeken en tijdschriften zijn onder meer ook internetsites, bladmuziek, cartografische materialen, geluidsdragers en audiovisueel materiaal te vinden.
Opgenomen in de catalogus van de bibliotheek. U doorzoekt in één keer de catalogus én PiCarta.
PiCarta is één van de Externe Bronnen die rechtsonder in de catalogus van de bibliotheek worden getoond; kijk bij PiCarta.
In de bibliotheek helpen wij u graag met het aanvragen van media uit PiCarta. Voor aangevraagde media die door bibliotheken buiten Overijssel worden geleverd, betaalt u € 2,50.
TIP: kijk hierboven ook eens bij 13 onder 1 knop. In PiCarta vindt u meer, maar via de zoek&boek-knop die bij elke titel in 13 onder 1 knop staat, kunt u zelf aanvragen indienen.
Naam
Gebruiken
Radioboeken
Radioboeken kunt u nergens lezen. Het zijn verhalen door Nederlandse en Vlaamse auteurs speciaal geschreven op verzoek van deBuren. Voor het eerst en voor het laatst lazen de auteurs bij deBuren hun verhaal voor.
Opgenomen in de catalogus van de bibliotheek. U doorzoekt in één keer de catalogus én Radioboeken.
Kijk voor de resultaten van Radioboeken in de rechterkolom (Verfijnen) van de catalogus bij Materiaal.
U kunt een gevonden Radioboek beluisteren en/of downloaden.
Roman advies
Met de Romanadviesmachine kunt u aanbevelingen voor boeken of auteurs opvragen, gebaseerd op de leenhistorie van - anonieme - bibliotheekgebruikers.
Kies of u auteurs of titels wilt zoeken
Typ (een deel van) uw favoriete auteur/titel in een invoervak
Schoolbieb.nl is een website voor het basisonderwijs groep 5 t/m 8, het voorgezet onderwijs, volwasseneneducatie, MBO, docenten, mediathecarissen en bibliothecarissen. Op Schoolbieb.nl zijn teksten en bronnen te vinden. Teksten zijn voornamelijk gebruikt voor het basis- en voortgezet onderwijs als inleiding of samenvatting van een onderwerp. Bronnen komen op alle onderwijsniveaus voor. Bronnen zijn links, boekbeschrijvingen, artikelen, filmpjes, evenementen, etc. Ze zijn allemaal geselecteerd en gecontroleerd door bibliotheekredacteuren. Er is per onderwijsniveau een maximum gesteld aan het aantal bronnen: zo worden basisschoolleerlingen bijvoorbeeld niet overspoeld met informatie, maar wordt de meest geschikte informatie voor hen op een overzichtelijke manier gepresenteerd.
In de Tijdschriftenbank kunt u zoeken naar artikelen in de archieven van Elsevier, FEM Business, Opzij, Psychologie Magazine, Quote en Vrij Nederland.
Opgenomen in de catalogus van de bibliotheek. U doorzoekt in één keer de catalogus én de Tijdschriftenbank.
Kijk voor de resultaten van de Tijdschriftenbank in de rechterkolom (Verfijnen) van de catalogus bij Gratis raadplegen in de bibliotheek.
UittrekselBank
De UittrekselBank bevat ruim duizend complete uittreksels van voornamelijk Nederlandse literaire boeken en meer dan honderd schrijvers-portretten.
In alle bibliotheken.
Klik in de bibliotheek op de afbeelding.
UittrekselBank Jeugd
De UittrekselBank Jeugd bevat 160 complete uittreksels van jeugdboeken en 75 portretten van jeugdboekenschrijvers.
In alle bibliotheken.
Klik in de bibliotheek op de afbeelding.
Tarieven
Tarieven
Kosten voor cd-aanvragen Leen je regelmatig cd’s? En vraag je weleens een cd aan die je (nog) niet kunt lenen in je Bibliotheek? Hier wordt een bedrag voor in rekening gebracht. Je betaalt voor iedere cd-aanvraag geld: • € 2,- voor cd’s die uit de collectie van de Overijsselse Bibliotheken geleverd worden • € 2, - voor cd’s uit de collectie van de Centrale Discotheek Rotterdam (CDR). Het lenen en reserveren van cd’s uit de collectie van je eigen Bibliotheek is in het abonnementsgeld inbegrepen. Hier betaal je niet extra voor.
Zodra je een aanvraag indient, komt er een pop up in beeld die je vertelt wat deze aanvraag kost. Je wordt dus nooit verrast door onverwachte kosten. Nadat wij de aangevraagde cd voor je hebben klaargezet, halen wij het verschuldigde bedrag van je lenerspas. Heb je geen tegoed op de pas? Dan registreren wij dit bedrag. Dit kun je later contant betalen in de Bibliotheek of via iDeal.
Overige tarieven
Digitaal abonnement
Nog geen lid van de Bibliotheek? Met het lidmaatschap van de Digitale Bibliotheek heb je direct toegang tot duizenden e-books. Ook mag je twee online cursussen naar keuze volgen en heb je via de LuisterBieb App toegang tot honderden luisterboeken. Met een digitaal abonnement is het niet mogelijk gebruik te maken van overige diensten en producten van de Bibliotheek Zwartewaterland, zoals papieren boeken, dvd's, etc. Een digitaal abonnement kost € 43,-.
Topabonnement is € 59,- ( Via automatische incasso € 58,-)
o Geen inschrijfgeld o Gratis reserveringen o Gratis internet voor leden o Leentermijn 4 weken o Gratis onbeperkt dvd's lenen o 30 verschillende materialen op 1 pas o Toptitels gratis 2 weken lenen o Korting bij automatische incasso o Korting bij deelname aan activiteiten o Duplicaatpas € 3,50 o Te laat geld € 0,15 per uitleendag per item o Reserveren van materialen uit Overijssel gratis, daarbuiten € 8,50
Voor jeugd tot en met 17 jaar is het lidmaatschap gratis (10 materialen op een pas, max. 3 dvd's).
Overige tarieven
Leentermijn Alle materialen 4 weken.
Reserveren en aanvragen Reserveren van materialen uit een bibliotheek in Zwartewaterland (Hasselt, Genemuiden en Zwartsluis) is gratis. Wilt u in een andere Bibliotheek in Overijssel materialen aanvragen dan is dit ook gratis. Voor materialen die van buiten Overijssel worden aangevraagd wordt € 8,50 per aanvraag in rekening gebracht. Voor niet opgehaalde reserveringen wordt € 1,00 in rekening gebracht. U kunt maximaal 15 materialen reserveren.
Internet gratis
Te laat inleveren De vergoeding voor te laat inleveren is € 0,15 per dag voor alle materiaalsoorten (muv toptitels). Maximaal € 5,-- per item. Als er boven een bedrag van € 5,00 open staat op een pas, kan er met deze pas niet meer worden gereserveerd, verlengd of geleend worden. Het uitstaande bedrag moet dan eerst voldaan worden om weer tot handelingen in de Bibliotheek Zwartewaterland over te kunnen gaan. Ook als een boete langer dan 2 maanden op de pas staat, ook al is het maar een laag bedrag, dan kan er met deze pas niet meer worden gereserveerd, verlengd of geleend worden. Het uitstaande bedrag moet dan eerst voldaan worden om weer tot handelingen in de Bibliotheek Zwartewaterland over te kunnen gaan. U kunt halen en brengen in alle vestigingen. Verlengen Verlengen is mogelijk wanneer het materiaal niet gereserveerd is: Boeken maximaal 2 x verlengen Overig materiaal maximaal 1 x verlengen, behalve CD's uit Rotterdam.
Openstaande registraties
Heeft u registraties twee maanden open staan, dan wordt u pas geblokkeerd. U kunt dan in uw bibliotheek terecht of via ideal om het verschuldigde bedrag te betalen. Vervolgens wordt de blokkade opgeheven en kunt u uw pas weer gebruiken.
Schade en vermissing Bij schade of het zoekraken van media dient u dat te melden bij de bibliotheek. Er wordt dan een redelijke schadevergoeding opgemaakt.
Bij het niet meer terugbrengen van media en het niet reageren op aanmaningen schakelt de bibliotheek een incassobureau in. Hierbij is de proceduredat na het verstrijken van de uitleentermijn na 3 weken automatisch een herinneringskaart wordt gestuurd. Na 6 weken volgt nog een tweede herinnering. In verreweg de meeste gevallen komen de spullen na overleg spoedig retour. De lener betaalt de maximale boete van 5 euro per object en de zaak is afgedaan. Het kan natuurlijk ook gebeuren dat het materiaal zoek is geraakt. In dat geval wordt er een redelijke schadevergoeding berekend.
Pas wanneer men helemaal niet reageert komt er na 6 maanden een factuur van het incassobureau. Wordt het geleende dan alsnog ingeleverd dan worden de kosten in mindering gebracht.
De bibliotheek probeert dus altijd in eerste instantie zelf leners er aan te herinneren dat zij nog materialen in huis hebben. Terugbrengen is altijd de goedkoopste oplossing.
Voor meer informatie kunt u mailen of bellen met de bibliotheek.
Op 22 november 2023 is de Bibliotheek Zwartsluis (dan stembureau) gesloten i.v.m. de Tweede Kamerverkiezingen
Wat zijn cookies?
Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Cookies zijn kleine eenvoudige bestandjes die door browsers op de harde schijf van een computer worden geplaatst en informatie over bezoek aan websites bijhouden. De in de cookies opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer worden teruggestuurd.
Welke cookies gebruikt deze website?
1. Functionele cookies Dit zijn functies die ervoor zorgen dat u deze website goed kunt gebruiken, waaronder de optie Mijn Bibliotheek.
2. Cookies voor analyse Om het gebruik van onze websites te meten gebruiken wij de dienst Google Analytics. Daarmee wordt onder meer bijgehouden hoe bezoekers onze website gebruiken, welke pagina’s zij bezoeken, waar zij vandaan komen, waar zij op klikken en welke browser zij gebruiken. Met deze informatie kunnen wij het gebruiksgemak en de kwaliteit van onze websites verbeteren en kunnen bezoekersstatistieken worden opgesteld. Er is een verwerkersovereenkomst afgesloten met Google. Er wordt geen gebruik gemaakt van aanvullende diensten van Google Analytics en er worden geen gebruiksdata gedeeld met Google. Google Analytics verzamelt IP-adressen, maar wel zonder de drie laatste cijfers (geanonimiseerd). Google kan als leverancier van deze dienst de via de cookies verkregen informatie gebruiken voor hun eigen producten en diensten. Google kan deze informatie aan derden doorgeven indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens of in opdracht van Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Zie ook het privacy beleid van Google.
Hotjar is een dienst voor het uitvoeren van ‘heatmaps’. We testen als Bibliotheek op regelmatige basis onze webpagina's om deze website te verbeteren. De cookies die Hotjar plaatst, worden gebruikt om te onthouden welke testpagina's reeds zijn getoond, zodat u niet dubbel wordt geteld in de heatmap. Bovendien worden enkele gegevens vastgelegd, zoals de gebruikte browser, type apparaat (mobiel of een ander apparaat) en de bron van uw bezoek. Deze gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het verbeteren van de website.
3. Cookies van derde partijen Op deze website kan een Twitter widget zijn geplaatst. Als een pagina met een Twitter widget wordt bezocht, houdt Twitter onder meer bij dat dit bezoek heeft plaatsgevonden. Ook houdt Twitter verdere interactie van de bezoeker met de widget bij. Twitter kan deze informatie relateren aan andere bezoeken van pagina’s met een Twitter widget. Wij hebben hier geen invloed op. Zie ook het privacy beleid van Twitter.
Hoe kan ik cookies blokkeren of verwijderen?
Wanneer u de cookies wilt blokkeren of verwijderen, moet u dit doen voor elke computer en elke afzonderlijke browser waarmee u deze website bezoekt. Daarom geven we u hieronder per browser de te volgen procedure.
Wij behouden ons het recht voor deze cookiepolicy te wijzigen. De wijzigingen gaan in direct na het plaatsen van de gewijzigde cookiepolicy. Deze policy is voor het laatst gewijzigd op 1 oktober 2017.
Ik ga akkoord.
Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Ik ga akkoord.