Mijn Bibliotheek

Laden...

Nieuws Bibliotheek Zwartewaterland

thema van de maand!

Elke maand hebben we in onze bibliotheken een paar thema's centraal staan voor jong en oud. De thema's worden op displaytafels in de bibliotheken gepresenteerd. Elke tafel heeft zijn eigen thema, die herkenbaar is aan een poster. Kijk ook eens op deze tafels voor iets bijzonders, spannends of gewoon wat leuks!

In de maand augustus vindt u het volgende in uw bibliotheek:

Voor de jeugd:

Vakantielezen
Zijn je vrienden op vakantie of ga je zelf naar een ver strand? Waar je ook bent, vakantie is het toppunt van chillen. Misschien betekent chillen voor jou wel het lezen van een boek? Dan moet je in de Bibliotheek zijn! Dus aarzel niet en kom vandaag nog langs
vakantielezen

Mijn beste vriend
Welk kind houdt niet van dieren? Misschien zijn echte dieren wel wat groot of eng, maar bij een knuffeldier voel je je heerlijk veilig. In de Bibliotheek is hebben we nu een schat aan prenten- en voorleesboeken met (knuffel)dieren in de hoofdrol verzameld. Samen kijken, aanwijzen en benoemen, voorlezen of zelf een verhaaltje erbij vertellen; het kan allemaal.

mijnbestevriend

Fantastisch
Hou jij ook zo van Harry Potterboeken, fantasieverhalen, sprookjes of andere ‘toverachtige' verhalen? Misschien wil je wel meer weten over heksen, feeën of weerwolven? Kom dan snel naar de Bibliotheek. Daar vind je nu een mooie selectie boeken waar je heerlijk bij kunt wegdromen of fantaseren.
fantastisch_8-12

Voor volwassenen:

Dikke zomerpil
Zomertijd, leestijd. Eindelijk tijd voor één van die lekkere boeken die u al zo lang hebt willen lezen. Het liefst zo'n dik boek dat je nu eens niet weg hoeft te leggen want de lange zomeravonden liggen nog volop vóór u. We leggen deze dikke pillen tot eind september voor u klaar.
dikke_zomerpil

Detective spelen
Soms liggen gebeurtenissen in de werkelijkheid heel dichtbij (de) situaties in een boek. Sommige nieuwsberichten lenen zich voor een schitterend detectiveverhaal. We bieden u twee maanden lang een tafel vol met ‘misdaadverhalen'. Van Baantjer en Karin Slaughter tot het leven van Holleeder of de boeken van misdaadjournalist Bart Middelburg.
Lees en waan u een moderne Sherlock Holmes!
detective_spelen

Kijken in de ziel
Vindt u het ook zo fascinerend hoe mensen zich gedragen, wat hen bezighoudt of wat iemand drijft? De psychologische roman doet een beroep op uw inlevingsvermogen en sleept u mee in karakters, motieven en omstandigheden. Neem een kijkje op onze displaytafel en ontdek de ziel van de boekenkarakters.
kijken_in_de_ziel