Mijn Bibliotheek

Nieuws Bibliotheek Zwartewaterland

Bibliotheek Zwartewaterland gecertificeerd!

Wethouder Lucas Boshove verricht gevelbevestiging en ontvangt certificaat

Een bijzonder moment voor de Bibliotheek Zwartewaterland: wethouder Lucas Boshove verrichte de gevelbevestiging van het certificaat. Voor iedereen is vanaf nu zichtbaar dat de Bibliotheek Zwartewaterland voldoet aan de Certificeringsnorm Openbare Bibliotheken 2010-2013.

website1

Niet alleen verrichte de wethouder de gevelbevestiging, hij ontving uit handen van bibliotheekdirecteur Hans Hilbers ook nog een bijzondere gift: een ingelijst certificaat Openbare Bibliotheken. "De audit betekende dat er naar allerlei elementen van de Bibliotheek Zwartewaterland werd gekeken, ook naar de samenwerking met de gemeente. We waren de gemeente dan ook heel erg dankbaar dat zij zo betrokken waren bij deze audit. De samenwerking met de gemeente ervaren wij als heel goed en we vinden dat we het certificaat niet hadden kunnen halen zonder de support van de gemeente Zwartewaterland. In iedere vestiging komt dit certificaat te hangen en daarom willen we ook graag een certificaat overhandigen aan de wethouder, zodat er in het gemeentehuis ook een certificaat van de Bibliotheek kan komen te hangen, wetende dat er daar ook hard is gewerkt aan deze prestatie!"

website2

Wethouder Lucas Boshove kon deze geste wel waarderen en beloofde dat er een goede plek zou worden gevonden voor het certificaat. Hij zelf heeft veel ervaring met de ISO certificering. Het prettige aan een certificering vindt hij dat er een norm komt voor kwaliteit. Nu de Bibliotheek Zwartewaterland dit landelijke certificaat heeft, is zichtbaar dat het aan landelijke normen voldoet.

Dit betekent niet dat de bibliotheekmedewerkers klaar zijn. "Het is een voortdurend proces. We hebben 89 procent gescoord, een hoge score voor een audit. Maar er zijn altijd verbeterpunten en daar gaan we de komende jaren weer aan werken", verzekert Hans Hilbers.