Nieuws uit de Bibliotheek

Advies- Informatie- en Ontmoetingspunt in alle bibliotheken in Zwartewaterland

Sinds 1 januari 2019 hebben alle bibliotheken in de gemeente Zwartewaterland een Advies- Informatie- en Ontmoetingspunt (AIO-punt). Hier kunnen inwoners terecht met alle vragen op het gebied van welzijn, vrijwilligersactiviteiten, zorg en ondersteuning. Het geven van informatie en advies aan inwoners is een uitbreiding van de dienstverlening van de Bibliotheek, waar inmiddels zo veel meer gebeurt dan alleen het uitlenen van boeken.

U kunt er terecht met alle vragen rond zorg en welzijn
Medewerkers van de bibliotheken in Hasselt, Genemuiden en Zwartsluis staan klaar om de vragen van inwoners op te vangen en wanneer nodig met de professional van de juiste organisatie contact te leggen. In de Sluuspoort, t Olde Staduus en de Bibliotheek in Hasselt zijn spreekkamers beschikbaar voor privacy gevoelige gesprekken. De AIO-punten kennen dezelfde openingstijden als de Bibliotheek in de desbetreffende plaats.

AIO-punten zijn onderdeel van Samen Zwartewaterland
De AIO-punten zijn een fysiek onderdeel van “Samen Genemuiden”, “Samen Hasselt” en “Samen Zwartsluis”, die op hun beurt weer onder de noemer “Samen Zwartewaterland” vallen. Samen Zwartewaterland is een platform van verschillende zorg- en welzijnsorganisaties in Zwartewaterland die gezamenlijk willen bereiken dat de inwoners meer welbevinden ervaren en minder zorg nodig hebben.

De samenwerking tussen partijen is zo georganiseerd dat de vraag terecht komt waar deze terecht moet komen, doordat medewerkers van verschillende organisaties elkaar weten te vinden en goed samen werken. Het maakt niet uit waar een inwoner zijn of haar vraag stelt.

Dus weet u niet waar u met uw vraag terecht kunt? Kom naar het Advies- Informatie- en Ontmoetingspunt (AIO-punt) in de Bibliotheek. Daar helpen ze u zeker verder!