Bibliotheken Zwartewaterland zijn beperkt geopend!

De bibliotheken in Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis zijn sinds maandag 11 mei (beperkt) open voor het uitlenen en inleveren van boeken en andere materialen.

We hebben gekozen om geleidelijk onze openingstijden uit te breiden, zodat we zeker weten dat we iedereen op de juiste manier en met voldoende medewerkers en vrijwilligers in al onze vestigingen van dienst kunnen zijn.

Landelijk is een protocol opgesteld voor alle Bibliotheken in Nederland. Alleen onder die voorwaarden mag een Bibliotheek open. Dit ter bescherming van onze bezoekers en medewerkers.

Wat betekent dat voor Bibliotheek Zwartewaterland en u als bezoeker.
Onze vestigingen gaan met aangepaste openingstijden open:

Bibliotheek Genemuiden maandag 13.30 - 17.30 uur
  vrijdag 13.30 - 20.00 uur
Bibliotheek Hasselt maandag 13.30 - 17.30 uur
  vrijdag 09.00 - 11.00 uur 13.30 - 17.30 uur
Bibliotheek Zwartsluis maandag 13.30 - 17.00 uur
  vrijdag 10.00 - 17.00 uur

De bekende regels, die ook in onze bibliotheken gelden zijn:
• Houd 1,5 meter afstand, zowel in als buiten de bibliotheekvestiging. Dit wordt met behulp van strepen,    pijlen en stickers aangegeven.
• Kom alleen naar de Bibliotheek of met maximaal 1 andere persoon uit uw huishouden.
• Kinderen t/m 12 jaar hebben alleen toegang onder begeleiding van een meerderjarig gezinslid.
• Kom niet naar de Bibliotheek als u verkouden bent of griepklachten hebt.
• Blijf thuis als u een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn.
• Lichte hoest, verhoging (tot 38 C°). Blijf thuis als iemand in uw huis koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/of    benauwdheidsklachten.
• Schud geen handen.

Regels specifiek voor in de Bibliotheek:
• Leen doelgericht boeken, bij voorkeur na reservering vooraf. Als u gereserveerd heeft, staan de              boeken voor u klaar in de reserveringskast.
• Pak geen boeken of andere materialen uit het schap, behalve als u het daadwerkelijk gaat lenen.
• Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op.
• Er mogen per vestiging maar een maximaal aantal mensen naar binnen. Het aantal hangt af van de        oppervlakte van de Bibliotheek. Bij de ingang staan winkelmandjes voor de bezoekers klaar. Wie naar    binnen wil, neemt een mandje mee. Dit geldt voor elke persoon die naar binnen gaat. Zijn de mandjes    op? Dan is het maximale aantal bereikt en moet u buiten wachten tot er weer een mandje beschikbaar    is. De mandjes worden na gebruik schoongemaakt.
• Bij de ingang vindt u desinfecterende gel. Gebruik deze voor u naar binnen gaat.

Aangepaste service
Omdat we graag willen dat u gezond blijft en in onze bibliotheken iets kunt reserveren/vinden wat u interesseert, hebben wij een aangepaste service. Zodra de maatregelen weer versoepelen zullen we deze service ook wijzigen. Uiteraard zullen we u daar tijdig over informeren.
• De materialen die u inlevert gaan 36 uur in quarantaine. Na die 36 uur komen ze weer beschikbaar        om uit te lenen.
• Materialen worden voor zes weken aan u uitgeleend.
• De nieuwste tijdschriften zijn ook al te leen.
• U kunt geen gebruik maken van het toilet en de koffievoorziening.
• De leestafel is buiten gebruik en het is niet toegestaan in de Bibliotheek materiaal te blijven lezen.

Wij begrijpen dat het misschien even wennen is om op deze manier in de Bibliotheek te komen. We hopen op uw begrip. Maar onze medewerkers en vrijwilligers staan voor u klaar en zijn erg blij u weer te mogen verwelkomen in onze bibliotheken.

Mocht u vragen hebben, neem gerust contact op met uw Bibliotheek. Dit kan telefonisch tijdens onze aangepaste

Coronavirus: Bibliotheek Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis aangepast geopend! Kijk voor meer informatie bij nieuws. | Op tweede Pinksterdag, maandag 1 juni, zijn onze vestigingen gesloten.