Direct naar de inhoud

Nieuws uit de Bibliotheek

Certificaat basistraining gehaald door taalvrijwilligers

Vrijdag 19 juni jl. hebben acht cursisten het certificaat basistraining taalvrijwilligers van Elly Potgieter, taalpunt coördinator, ontvangen. Zes van deze nieuwe taalvrijwilligers komen uit Zwartewaterland, één taalvrijwilliger uit Staphorst en één uit Meppel. Een negende cursist zal binnenkort het certificaat ontvangen. 

Deze groep taalvrijwilligers heeft de eerste helft van de training in maart gevolgd. Helaas moest de training vanwege de coronacrisis worden gestaakt, waardoor ze nu pas de tweede helft hebben kunnen doen. Afgelopen vrijdag volgden de vrijwilligers de laatste module in de flexruimte, op de bovenverdieping van de Bibliotheek in Staphorst.

De geslaagden kregen op 1,5 meter afstand voldoende informatie om binnenkort zelfstandig aan de slag te gaan als taalvrijwilliger in hun eigen woonplaats. Na afloop, tijdens een informele nazit , ontvingen ze allemaal naast het certificaat een aardbeiplantje. Elly hoopt dat de geslaagden zullen groeien in hun rol van taalcoach en dat de training in de toekomst veel vruchten zal afwerpen. Deze symbolische attentie viel in goede aarde.... 

Coronavirus: Bibliotheek Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis aangepast geopend! Kijk voor meer informatie bij nieuws.