Bibliotheek Zwartewaterland en corona

open

Onze vestigingen zijn open en toegankelijk voor iedereen. Wel hebben we regels waar iedereen zich aan moet houden.

Naast dat u gewoon boeken kunt komen lenen en inleveren, zijn de leestafels en werkplekken ook weer beschikbaar (helaas niet in Bibliotheek Genemuiden). Kom ontspannen met een krant of tijdschrift en een kopje koffie.

Scholen
Scholen die met de klas in de Bibliotheek boeken willen komen lenen zijn welkom, maar neem van te voren met de desbetreffende Bibliotheek contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Openingstijden
Actuele openingstijden van onze Bibliotheken vind je hier. Vanwege corona is het mogelijk dat deze wijzigen.

Overzicht regels en protocollen
De bekende regels, die ook in onze bibliotheken gelden zijn:

• Houd 1,5 meter afstand, zowel in als buiten de bibliotheekvestiging. Dit wordt met behulp van strepen, pijlen en stickers aangegeven.
  • Kom niet naar de Bibliotheek als u verkouden bent of griepklachten hebt.
  • Blijf thuis als u een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°).
  • Blijf thuis als iemand in uw huis koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.
  • Schud geen handen.

Regels specifiek voor in de Bibliotheek:

• Leen doelgericht boeken, bij voorkeur na reservering vooraf. Als u gereserveerd heeft, staan de boeken voor u klaar in de reserveringskast.
  • Pak geen boeken of andere materialen uit het schap, behalve als u het daadwerkelijk gaat lenen.
  • Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op.
  • Bij de ingang vindt u desinfecterende gel. Gebruik deze voor u naar binnen gaat

Liever niet tijdens de openingstijden naar de Bibliotheek?
Vind u het nog niet prettig om tijdens de openingsuren van de Bibliotheek te komen? Neemt u dan telefonisch contact op, dan kunnen we een moment met u afspreken waarop u alleen in de Bibliotheek terecht kunt.

Mocht u vragen hebben, neem gerust contact op met uw Bibliotheek. Dit kan telefonisch tijdens onze openingstijden.