Corona Update 2 oktober 2020

Bibliotheek Zwartewaterland is open

Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen die deze week bekend zijn gemaakt, hebben wij onze regels weer aangescherpt. Onze vestigingen zijn open en toegankelijk voor iedereen. Wel hebben we regels waar iedereen zich aan moet houden.

Naast dat u gewoon boeken kunt komen lenen en inleveren, zijn de leestafels en werkplekken ook beschikbaar (helaas niet in Bibliotheek Genemuiden). Kom ontspannen met een krant of tijdschrift en een kopje koffie.

Scholen
Scholen die met de klas in de Bibliotheek boeken willen komen lenen zijn welkom, maar neem van te voren met de desbetreffende Bibliotheek contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Openingstijden
Actuele openingstijden van onze Bibliotheken vind je hier. Vanwege corona is het mogelijk dat deze wijzigen.

Overzicht regels en protocollen
De bekende regels, die ook in onze bibliotheken gelden zijn:

• Houd 1,5 meter afstand, zowel in als buiten de bibliotheekvestiging. Dit wordt met behulp van strepen, pijlen en stickers aangegeven.
  • Kom niet naar de Bibliotheek als u verkouden bent of griepklachten hebt.
  • Blijf thuis als u een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°).
  • Blijf thuis als iemand in uw huis koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.
  • Schud geen handen.

Regels specifiek voor in de Bibliotheek:

• Bij binnenkomst in de Bibliotheek wordt naar het doel van uw bezoek gevraagd:
    • Komt u materialen brengen of halen, dan is registratie niet nodig en wordt er geen tijdsduur met u afgesproken.
    • Wilt u gebruik maken van een werk-/leesplek dan is registratie verplicht (naam, email-adres en telefoonnummer, aankomsttijd en vertrektijd) t.b.v. bron- en contactonderzoek. Bovendien worden er afspraken gemaakt over de duur van het verblijf. We hanteren maximaal 1u. Mochten er geen wachtenden zijn, dan mag dat uur in overleg verlengd worden.
    • Wilt u voor een activiteit naar de Bibliotheek (een cursus, een lezing, etc.) dan moet u vooraf een plaats reserveren en wordt die reservering gecontroleerd.
  • Leen doelgericht boeken, bij voorkeur na reservering vooraf. Als u gereserveerd heeft, staan de boeken voor u klaar in de reserveringskast.
  • Pak geen boeken of andere materialen uit het schap, behalve als u het daadwerkelijk gaat lenen.
  • Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op.
  • Bij de ingang vindt u desinfecterende gel. Gebruik deze voor u naar binnen gaat
  • Er mogen per vestiging maar een maximaal aantal mensen naar binnen. Het aantal hangt af van de oppervlakte van de Bibliotheek. Bij de ingang staan winkelmandjes voor de bezoekers klaar. Wie naar binnen wil, neemt een mandje mee. Dit geldt voor elke persoon van 13 jaar en ouder die naar binnen gaat. Zijn de mandjes op? Dan is het maximale aantal bereikt en moet u buiten wachten tot er weer een mandje beschikbaar is. De mandjes worden na gebruik schoongemaakt.

Mondkapjesplicht
Vanaf maandag 5 oktober verwachten we dat iedereen van 13 jaar en ouder een mondkapje draagt bij het bezoek aan de Bibliotheek. Komt u materialen brengen of halen dan moet het mondkapje continu op. Maakt u gebruik van een werk-/leesplek of wilt u deelnemen aan een activiteit dan moet u alleen een mondkapje op als u rondloopt. Zit u op een stoel, dan mag het mondkapje af.
Al onze medewerkers en vrijwilligers zullen zelf ook een mondkapje of gezichtsmasker dragen, zo zorgen we er samen voor dat we open kunnen blijven en iedereen zich veilig voelt.

Liever niet tijdens de openingstijden naar de Bibliotheek?
Vind u het nog niet prettig om tijdens de openingsuren van de Bibliotheek te komen? Neemt u dan telefonisch contact op, dan kunnen we een moment met u afspreken waarop u alleen in de Bibliotheek terecht kunt.

Mocht u vragen hebben, neem gerust contact op met uw Bibliotheek. Dit kan telefonisch tijdens onze openingstijden.