Per 1 juli verdere versoepeling maatregelen

Per 1 juli 2020 mogen Nederlandse bibliotheken de coronamaatregelen op een aantal punten weer verder versoepelen van de regering. Deze versoepeling brengt medewerkers en klanten van Bibliotheek Zwartewaterland weer een stapje dichter bij een normaal bibliotheekbezoek, zoals we dat voor de coronacrisis gewend waren.

Versoepelingen
Hoewel de regels per vestiging verschillen, geldt vanaf woensdag 1 juli voor al onze vestigingen dat ingeleverde boeken niet langer in quarantaine hoeven. Vanaf dan volstaat het om teruggebrachte boeken grondig te reinigen. Niet alleen zal de klant hierdoor merken dat boeken weer sneller beschikbaar zijn, maar vooral voor medewerkers zal het innemen en sorteren van boeken weer veel gemakkelijker worden.

Daarnaast zullen de leestafels en werkplekken alleen in Bibliotheek Hasselt weer beschikbaar zijn. Ontspannen met een krantje en een kopje koffie behoort vanaf juli dus weer tot de mogelijkheden. De heropening en het aantal beschikbare plekken hangt af van de beschikbare ruimte en opstelling per Bibliotheek.

Ook kunnen bezoekers weer gebruikmaken van de openbare toiletten in onze bibliotheken. En zijn kinderen in de basisschoolleeftijd vanaf juli weer van harte welkom om zonder begeleiding van een volwassene naar de Bibliotheek te komen. Zij hoeven onderling én tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden en kunnen in de zomervakantie dus rustig zonder hun ouders leuke boeken uit komen zoeken.

Openingstijden
De openingstijden van onze vestigingen blijven voorlopig zoals ze nu zijn, ook in de zomervakantie.

Bibliotheek Genemuiden

maandag 13.30 - 17.30 uur
woensdag 13.30 - 17.30 uur
vrijdag 13.30 - 20.00 uur

Bibliotheek Hasselt

maandag 13.30 - 17.30 uur
woensdag 13.30 - 17.30 uur
donderdag 13.30 - 20.00 uur
vrijdag 13.30 - 17.30 uur

Bibliotheek Zwartsluis

maandag 13.30 - 17.00 uur
vrijdag 10.00 - 17.00 uur

Overzicht regels en protocollen geldend vanaf 1 juli
De bekende regels, die ook in onze bibliotheken gelden zijn:

• Houd 1,5 meter afstand, zowel in als buiten de bibliotheekvestiging. Dit wordt met behulp van strepen, pijlen en stickers aangegeven.
  • Kom niet naar de Bibliotheek als u verkouden bent of griepklachten hebt.
  • Blijf thuis als u een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°).
  • Blijf thuis als iemand in uw huis koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.
  • Schud geen handen.

Regels specifiek voor in de Bibliotheek:

• Leen doelgericht boeken, bij voorkeur na reservering vooraf. Als u gereserveerd heeft, staan de boeken voor u klaar in de reserveringskast.
  • Pak geen boeken of andere materialen uit het schap, behalve als u het daadwerkelijk gaat lenen.
  • Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op.
  • Er mogen per vestiging maar een maximaal aantal mensen naar binnen. Het aantal hangt af van de oppervlakte van de Bibliotheek. Bij de ingang staan winkelmandjes voor de bezoekers klaar. Wie naar binnen wil, neemt een mandje mee. Dit geldt voor elke persoon die naar binnen gaat. Zijn de mandjes op? Dan is het maximale aantal bereikt en moet u buiten wachten tot er weer een mandje beschikbaar is.
  • Bij de ingang vindt u desinfecterende gel. Gebruik deze voor u naar binnen gaat.

Aangepaste service
Omdat we graag willen dat u gezond blijft en in onze bibliotheken iets kunt reserveren/vinden wat u interesseert, hebben wij een aangepaste service. Zodra we deze service wijzigen,  zullen we u daar uiteraard tijdig over informeren.

• Materialen worden voor zes weken aan u uitgeleend.
  • De nieuwste tijdschriften zijn ook al te leen.

Mocht u vragen hebben, neem gerust contact op met uw Bibliotheek. Dit kan telefonisch tijdens onze aangepaste openingstijden.

Coronavirus: Bibliotheek Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis aangepast geopend! Kijk voor meer informatie bij nieuws.