Bibliotheek Zwartsluis verruimt openingstijden

Bibliotheek Zwartsluis gaat vanaf maandag 13 juli weer open op elke werkdag.
Dat betekent dat de Bibliotheek de volgende openingstijden heeft.

Maandag 13.30 – 17.00 uur
Dinsdag t/m vrijdag 10.00 – 17.00 uur

Ook de Sluuspoort zal deze openingstijden hanteren.
Wel moeten we nog steeds de regels en maatregelen volgen. De bekende regels, die ook in onze bibliotheken gelden zijn:

• Houd 1,5 meter afstand, zowel in als buiten de bibliotheekvestiging. Dit wordt met behulp van strepen, pijlen en stickers aangegeven.
  • Kom niet naar de Bibliotheek als u verkouden bent of griepklachten hebt.
  • Blijf thuis als u een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°).
  • Blijf thuis als iemand in uw huis koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.
  • Schud geen handen.

Regels specifiek voor in de Bibliotheek:

• Leen doelgericht boeken, bij voorkeur na reservering vooraf. Als u gereserveerd heeft, staan de boeken voor u klaar in de reserveringskast.
  • Pak geen boeken of andere materialen uit het schap, behalve als u het daadwerkelijk gaat lenen.
  • Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op.
  • Er mogen per vestiging maar een maximaal aantal mensen naar binnen. Het aantal hangt af van de oppervlakte van de Bibliotheek. Bij de ingang staan winkelmandjes voor de bezoekers klaar. Wie naar binnen wil, neemt een mandje mee. Dit geldt voor elke persoon die naar binnen gaat. Zijn de mandjes op? Dan is het maximale aantal bereikt en moet u buiten wachten tot er weer een mandje beschikbaar is.
  • Bij de ingang vindt u desinfecterende gel. Gebruik deze voor u naar binnen gaat.

Aangepaste service
Omdat we graag willen dat u gezond blijft en in onze bibliotheken iets kunt reserveren/vinden wat u interesseert, hebben wij een aangepaste service. Zodra we deze service wijzigen, zullen we u daar uiteraard tijdig over informeren.

• Materialen worden voor zes weken aan u uitgeleend. Dat geldt tot eind deze maand, dan gaat de normale uitleenperiode weer beginnen.
  • De nieuwste tijdschriften zijn ook al te leen.

Mocht u vragen hebben, neem gerust contact op met uw Bibliotheek. Dit kan telefonisch tijdens onze aangepaste openingstijden.

Coronavirus: Bibliotheek Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis aangepast geopend! Kijk voor meer informatie bij nieuws.