Houtskooltekeningen van Nelleke Roessingh in Bibliotheek Hasselt

In Bibliotheek Hasselt kunt u in augustus en september voor meer dan alleen het lenen en inleveren van boeken en andere materialen terecht. Tijdens deze maanden is er een expositie van houtskooltekeningen van Nelleke Roessingh uit Hasselt te bekijken.

Nelleke schildert en tekent al heel lang; als lid van de Hasselter Expressie Klub heeft zij ook al meerdere malen deelgenomen aan de exposities van het HEK. Enkele maanden geleden was er een expositie van het HEK in de Bibliotheek, waar onder andere portretten van Leo Vroman en Armando hingen, geschilderd door Nelleke.

Het coronavirus heeft op veel mensen diepe indruk gemaakt. Zo ook op Nelleke, zij werd gegrepen door de foto’s in de Volkskrant van Jiri Büller. Deze fotograaf heeft portretten gemaakt van vermoeide mensen, medewerkers van de ziekenhuizen in Uden (Bernhoven) en Breda (Amphia). Het zijn de gezichten van intensive care-medewerkers vlak na hun dienst, mentaal en fysiek vermoeid door wat ze hebben meegemaakt. Ze hebben gewerkt op de grens van leven en dood.

Deze foto’s hebben Nelleke geïnspireerd tot het maken van houtskooltekeningen van deze mensen. De tekeningen zijn op een simpele wijze geëxposeerd. Met punaises op een lat geprikt, wat de impact van de gezichten nog meer vergroot.

Tijdens de openingstijden van Bibliotheek Hasselt kunt u deze expositie komen bekijken.

Coronavirus: Bibliotheek Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis aangepast geopend! Kijk voor meer informatie bij nieuws.