Bibliotheek biedt hulp bij donorregistratie

Donorregistratie

Sinds 1 juli 2020 hebben wij een nieuwe donorwet en een nieuw donorregister. Via het donorregister laat jij weten of jij na jouw overlijden wel of geen organen en weefsels aan een patiënt wilt geven. In het donorregister kun je vier keuzes maken:

• Ja, ik geef toestemming voor orgaandonatie
  • Nee, ik geef geen toestemming voor orgaandonatie
  • Mijn partner of familie beslist
  • Een door mij gekozen persoon beslist

Als jij geen keuze maakt, komt bij jouw naam ‘geen bezwaar tegen orgaandonatie’ te staan. Dat betekent dat jouw organen na overlijden naar een patiënt kunnen gaan. De arts zal dit met jouw familie overleggen. Om zeker te weten dat jouw wensen worden gerespecteerd, is het verstandig om jouw keuze in te vullen op www.donorregister.nl.

Ben of ken jij iemand die het lastig vindt om deze keuze online kenbaar te maken? Dan helpen wij jou graag op weg. Nu de bibliotheken in verband met de coronamaatregelen in ieder geval tot 9 februari 2021 gesloten zijn, kun je jouw vragen telefonisch stellen via telefoon: 0522 - 462044.

Zodra het weer kan, ben je van harte welkom tijdens het Inloopspreekuur voor Digitale Vragen, iedere vrijdag van 13.30 tot 14.30 uur in Bibliotheek Hasselt en van 14.00 tot 15.00 uur in Bibliotheek Zwartsluis. Ook kun je online oefenen via het programma  “Oefenen met het Donorregistratie” .

T/m dinsdag 9 februari zijn al onze vestigingen gesloten. Wel bieden we o.a. de AfhaalBieb. Voor meer informatie zie nieuws.