Direct naar de inhoud

Nieuws uit de Bibliotheek

Voorleeskampioenen Zwartewaterland bekend!

Voorleeskampioenen Zwartewaterland bekend!

Noor Lok en Hadassa Troost naar de regionale ronde!

Noor Lok uit groep 8 van de Johannes Calvijnschool in Genemuiden en Hadassa Troost uit groep 8 van CBS De Driemaster uit Hasselt hebben de kwartfinale van De Nationale voorleeswedstrijd 2021 gewonnen! Daarmee zijn zij de beste voorlezers onder acht beoordeelde inzendingen.

Noor las een fragment voor uit het boek “Vechten tegen de golven” van Ineke Kraijo. De jury vond dat Noor een spannend fragment had uitgekozen en goed contact maakte met het publiek. Ook bracht ze variatie in haar stemvolume waardoor het verhaal nog spannender werd. Hadassa las voor uit “Hoe alles anders werd” door S.J van Duinen. Zij kon haar fragment heel levendig voorlezen en bouwde de spanning op. Ze heeft een duidelijke stem en wist op het juiste moment te stoppen.

Door de coronamaatregelen moest de jaarlijkse kwartfinale van De Nationale Voorleeswedstrijd dit keer helaas digitaal plaatsvinden. De acht deelnemende schoolkampioenen maakten een leuke video waarin zij hun fragment voorlazen. De jury, bestaande uit wethouder Gerrit Knol, oud kleuterjuf Gerda Buter en Godelieve van Uden (vrijwilliger VoorleesExpress) kwam vorige week (digitaal) samen voor het juryberaad. Het was niet eenvoudig om een winnaar te kiezen, want de schoolkampioenen waren aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk kozen de drie juryleden Noor Lok en Hadassa Troost als kampioenen van Zwartwaterland. Zij ontvingen een speciale tas met een oorkonde, een boekenbon en nog enkele presentjes van de Bibliotheek Zwartewaterland.

De winnaars gaan door naar de halve finale, waarin zij het gaan opnemen tegen de winnaars uit Zwolle, Kampen, Staphorst en Steenwijkerland. Deze regionale ronde zal opnieuw digitaal plaatsvinden. De jury kiest op 24 maart een winnaar, die doorgaat naar de provinciale ronde op 14 april en misschien zelfs wel de Nationale Voorleeskampioen 2021 wordt!

De Nationale Voorleeswedstrijd is een samenwerking tussen Stichting Lezen en de Bibliotheken. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Nederlandse Boekenbon.