Wij zijn weer open!

Goed nieuws! Bibliotheek Zwartewaterland is weer open. Gelukkig maar, want we hebben jullie enorm gemist.

Op maandag 17 mei kondigde het kabinet aan dat alle bibliotheken in Nederland weer open mogen. We zijn erg blij jullie weer te mogen verwelkomen. Uiteraard blijven de geldige coronamaatregelen van kracht. Daarbij is de Bibliotheek zo ingericht dat het voor alle bezoekers én medewerkers veilig is.

Boeken lenen en terugbrengen
Wanneer je de Bibliotheek bezoekt, gelden de coronamaatregelen. Er mag een beperkt aantal mensen naar binnen, iedereen die naar binnen gaat moet een toegangsitem, in ons geval een winkelmandje, meenemen en wanneer de toegangsitems op zijn, dan dien je buiten (op anderhalve meter afstand van elkaar) te wachten tot er weer een toegangsitem beschikbaar is. Ook is er in de Bibliotheek een looproute aangegeven. En moet je bij binnenkomst een gezondheidscheck en registratieformulier invullen ten behoeve van bron- en contactonderzoek.

De toiletten
Deze blijven voorlopig dicht. Daar kun je helaas nu nog geen gebruik van maken.

Openingstijden
De openingstijden zijn voor Bibliotheek Hasselt weer zoals ze waren voor corona. Voor Bibliotheek Genemuiden en Zwartsluis hebben we aangepaste openingstijden. Een actueel overzicht vind je hier.

Gebruik van computers en werkplekken
Als je gebruik wilt maken van een computer en een werkplek in de Bibliotheek, dan kun je deze reserveren. Dit werkt als volgt: neem telefonisch of via de mail contact op met je Bibliotheek om een plek te reserveren. Plekken zijn alleen beschikbaar tijdens openingsuren van de Bibliotheek. Er zijn minder plaatsen beschikbaar dan je gewend bent, omdat we ook hier rekening moeten houden met de anderhalve meter afstand.

Activiteiten
We mogen weer activiteiten organiseren voor een beperkt aantal personen en met inachtneming van een aantal regels. We gaan bekijken wat mogelijk is onder die voorwaarden en zullen je daar zo spoedig mogelijk via deze website en social media over informeren.

Heb je vragen over de coronamaatregelen?
We helpen je uiteraard graag verder. Je kunt ons bereiken via of via 038-385 53 71. We kijken ernaar uit om je vanaf 20 mei weer te verwelkomen in onze bibliotheken.

Blijf gezond en let goed op elkaar,

Alle medewerkers van Bibliotheek Zwartewaterland