Nieuws uit de Bibliotheek

Nieuwe coronaregels. Dit betekent het voor de Bibliotheek.

Bibliotheek Zwartewaterland coronaregels

Vanaf zaterdag 6 november gelden er weer nieuwe coronaregels. Dit betekent dat je van harte welkom bent als je een mondkapje draagt en 1,5 meter afstand houdt van andere bezoekers. De andere regels die blijven gelden zetten we voor je op een rij. 

Kom je bij ons materialen lenen, studeren of een krantje lezen, dan kun je met een mondkapje op gewoon binnenkomen lopen. We zijn een openbaar gebouw en daarom heb je geen coronatoegangsbewijs nodig. Wel vragen we je anderhalve meter afstand te houden. 

Coronatoegangsbewijs en activiteiten

Gelukkig kunnen we weer volop activiteiten organiseren in de Bibliotheek. In sommige gevallen moeten we je vragen om een coronatoegangsbewijs.

De regels waar we ons aan moeten houden:

  • Voor een film of theatervoorstelling in de Bibliotheek is een coronatoegangsbewijs verplicht. Dit geldt voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder. Vanaf 14 jaar is het ook het tonen van een geldig legitimatiebewijs verplicht (ID, paspoort of rijbewijs).
  • Voor onze overige activiteiten vermelden wij het in onze agenda-items op onze website wanneer het nodig is dat je deze meeneemt.

Hulp bij het coronatoegangsbewijs 

Er zijn verschillende manieren om aan een coronatoegangsbewijs te komen. Via de CoronaCheck-app, door te printen via CoronaCheck.nl of door te bellen met de Covid-informatielijn. 

Voor de eerste twee opties heb je een DigiD nodig en wat ervaring met smartphone of computer. Als je daarbij hulp kunt gebruiken, ben je welkom bij ons. Heb je hulp bij printen of een korte uitleg nodig? Vraag het een van onze medewerkers in de vestiging. Wil je liever wat meer ondersteuning? Kom dan langs bij een van onze spreekuren. Alle informatie over de spreekuren is hier te vinden.

Vragen en meer informatie

Heb je nog vragen? Dan kun je deze stellen via het contactformulier. We proberen zo snel mogelijk op je bericht te reageren. Volg daarnaast de berichten op onze website of onze social mediakanalen voor eventuele nieuwe informatie. 

Kijk voor alle laatste informatie over het coronavirus op de website van het RIVM.

We hopen je snel weer te zien in een van onze vestigingen!