Nederland Leest

Nederland Leest 2021

Voor een mooie reis hoef je niet de deur uit
Vorig jaar was voor veel mensen een periode waarin het leven zich thuis afspeelde en er weinig of niet gereisd werd. Reizen hoeft gelukkig niet altijd fysiek te gebeuren. Met een boek reis je in een mum van tijd van Jakarta naar New York en ben je maar een paar bladzijden verwijderd van 1924. Ook kun je met een boek je eigen grenzen verleggen en je wereld vergroten met nieuwe ervaringen en verhalen.

Stap over de grens en ontmoet anderen in verhalen
Reis dan met ons mee en kom in november naar Bibliotheek Zwartewaterland. Beleef Nederland Leest! Het thema van de campagnemaand is dit jaar Over de grens. Alle bezoekers krijgen het boek De wandelaar van Adriaan van Dis van ons cadeau! (Zolang de voorraad strekt) In de maand november leest dus heel Nederland hetzelfde boek.

Beleef Nederland Leest in de Bibliotheek
De Bibliotheek is dé plek waar je andere lezers kunt ontmoeten en waar je met elkaar in gesprek kunt gaan. Daarom organiseren we in Bibliotheek Zwartsluis een bijzondere lezing van Manon Ossevoort. Tussen 2004 en 2015 reisde zij in totaal meer dan 38.000 kilometer op haar tractor. Deze reis werd gevolgd door duizenden fans en media wereldwijd. Over deze reis schreef zij het boek Het meisje en de tractor. Kijk hier voor meer informatie over deze lezing en meld je aan. We zien je graag in november in Bibliotheek Genemuiden, Hasselt of Zwartsluis!