Nieuws uit de Bibliotheek

Ben jij een digitale held? Kom bij ons!

Ben jij een digitale held? Kom bij ons!

Voor Bibliotheek Hasselt zijn we op zoek naar een vrijwilliger die zich beschikbaar wil stellen op de vrijdagochtend voor het beantwoorden van digitale vragen tijdens het Digiloket en op rustige momenten een kopje koffie meedrinkt tijdens het koffie-uurtje.

Het DigiLoket is er voor klanten met allerhande digitale vragen. Ruim 4 miljoen burgers lopen dagelijks tegen praktische zaken aan op het gebied van digitale overheid, wonen en zorg, werk en inkomen. Het gaat om het invullen van formulieren, het aanvragen van een DigiD, of bepaalde toeslagen. Maar ook bij hulp over het gebruik van computer, laptop, smartphone of e-reader.

DigiLoket en koffie-uurtje
We verwachten dus dat je beschikt over goede digitale vaardigheden. Voor de vragen met betrekking tot de online overheid krijg je van ons een training. Het DigiLoket valt samen met het koffie-uurtje in de bibliotheek. Is er even geen klant voor het DigiLoket, dan schuif je gezellig aan bij de deelnemers van het koffie-uurtje. Je drinkt een kopje koffie of thee mee en staat open voor een praatje. Mocht je interesse hebben in het bibliotheekwerk dan zijn er zeker mogelijkheden om daar ook voor ingewerkt te worden.

Verwachtingen
Ben jij dat sociale en digitale dier dat zich in het water voelt tussen de boeken? Schroom dan niet en neem contact met ons op! Het gaat om een bijdrage van twee uur per week. Naast een gezellige ochtend, vaardige collega’s en een zinvolle maatschappelijke bijdrage, bieden wij je het volgende:

  • Een prettige en inspirerende werkomgeving
  • Goede begeleiding van de teamleider
  • Scholing, werkoverleg en alle relevante informatie
  • Een gratis bibliotheekabonnement en attentieregeling (o.a. een kerstpakket)
  • Een automatische vrijwilligersverzekering via de gemeente

Laat van je horen en mail jouw reactie naar Sanne Bernardus, specialist basisvaardigheden. Zij neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Locatie: Hasselt
Aantal uren per week: 2
Beschikbaar per: Direct