Nieuws uit de Bibliotheek

Ontdek jezelf tijdens de Boekenweek

Ontdek jezelf tijdens de Boekenweek

De 88e editie van de Boekenweek staat dit jaar in het teken van het thema “Ik ben alles”. De zoektocht naar onze eigen identiteit is herkenbaar bij iedereen ongeacht van cultuur, leeftijd of sociale plek. En juist boeken helpen om onszelf en anderen beter te leren kennen door in de huid te kruipen van personages die we niet kennen. En ook door ons onder te dompelen in culturen, geloofsovertuigingen, seksualiteiten of leefwijzen ons (nog) onbekend zijn. Leer jezelf, en indirect, ook anderen beter kennen met dit thema van de Boekenweek dit jaar.

Met het thema van dit jaar ‘’Ik ben alles’’ staan je eigen identiteit en “jij” centraal tijdens de 88e editie van de Boekenweek. We kijken naar wie wij zijn als individu, welke rollen we vervullen in het leven en in verschillende situaties, zowel online als offline. Tijdens de Boekenweek kun je je laten meeslepen door in de huid te kruipen van allerlei verschillende personages. Ontdek de talloze karakters en verhalen die je te wachten staan in de boeken van onze bibliotheek en ontdek de veelzijdigheid van je eigen identiteit en wie weet wat je nog kunt leren over je jezelf.

Over de campagne
De Boekenweek is het grootste jaarlijkse lezersfeest van Nederland. Er is een boek voor iedereen; om jezelf te herkennen in een karakter of juist in de schoenen te staan van een personage in een compleet onbekende situatie. Boeken stellen ons in staat om ons onder te dompelen in bekende maar ook juist nieuwe situaties en leert ons nieuwe perspectieven. Literatuur geeft de vrijheid aan lezers om de veelzijdigheid van hun identiteit te verkennen door middel van hun inlevingsvermogen. Hierdoor leren wij onszelf en anderen beter kennen. Met z’n allen maken we de Boekenweek tot het grootse en inspirerende lezersfeest van Nederland. Van de Boekenweek krijg je zin om te lezen!