Nieuws uit de Bibliotheek

Vacature Vrijwilliger Repaircafé

Vacature Vrijwilliger Repaircafé

Wegens enorm succes zouden we ons Repaircafé graag uitbreiden. Daarvoor zijn we op zoek naar handige Harry’s en Harriëttes die het leuk vinden om 1 keer in de twee weken hun reparatiekennis- en vaardigheden in te zetten.

Het Repaircafe is elke laatste donderdag van de maand van 13:30-15:30. We zouden dit graag uitbreiden met de tweede zaterdag van de maand van 10:00-12:00. Daarvoor zijn we op zoek naar mensen die handig zijn met gereedschap en niet schrikken van een uitdagende reparatieklus. Veelal huishoudelijk apparaten worden ter reparatie aangeboden dus kennis daarvan is een pré. Ook zijn we op zoek naar mensen voor wie de naaimachine geen geheimen kent zodat we ook kleding kunnen herstellen. Ervaren reparateurs zijn aanwezig ter ondersteuning.

Door laagdrempelige bijeenkomsten te organiseren wordt de levensduur van verschillende gebruikersvoorwerpen verlengd door reparatie. Zo voorkomen we verspilling van kapitaal en materiaal, dus goed voor je portemonnee en voor het milieu.

Herken je jezelf in dit profiel, aarzel dan niet en neem contact met ons op!

Het gaat om een bijdrage van twee uur per 2 weken. Naast een gezellige ochtend/middag, vaardige collega’s en een zinvolle maatschappelijke bijdrage, bieden wij je het volgende:

  • Een prettige en inspirerende werkomgeving.
  • Goede begeleiding van je collega vrijwilligers en coördinator.
  • Een gratis bibliotheekabonnement en attentieregeling (o.a. een kerstpakket).
  • Een automatische vrijwilligersverzekering via de gemeente.

Enthousiast? Laat van je horen en mail jouw reactie naar Willemien Meijer (specialist basisvaardigeden) via . Zij neemt zo snel mogelijk contact met je op.