Passend lezen

Vind meer artikelen over

Voor welke leeftijd? 4-12 (basisschool kids), 12-18 (tieners/jongeren), 18+ (iedereen boven 18)
Leren, lezen en lenen Luisterboeken
Thema Leesondersteuning

Passend Lezen | Moeite met lezen? Kies uit 45.000 gesproken boeken (meld je aan)

Moeite met lezen? Speciaal voor mensen die blind, slechtziend of dyslectisch zijn, is er Passend Lezen. Hier vind je 45.000 gesproken boeken. Want om te lezen, heb je geen letters nodig.

Voor wie?
Landelijke dienstverlening Bibliotheekservice Passend Lezen is voor iedereen met een leesbeperking maar ook voor mensen die door een andere beperking niet of moeilijk kunnen lezen.

Meer informatie
Voor passend lezen heb je een Verklaring Leesbeperking nodig. Hieronder kun je je aanmelden voor Passend Lezen. Na je aanmelding neemt de Bibliotheekservice contact met je op om de gegevens door te nemen.

Ga naar de Passend Lezen-website

Bibliotheek Zwartewaterland biedt ook passende mogelijkheden om te blijven lezen:

Groteletterboeken
De letters in grote letterboeken zijn bijna twee keer zo groot als in gewone romans.
Al vele jaren een vertrouwd beeld in de Bibliotheek, met spannende en romantische boeken, maar ook Nederlandse literatuur.

Luisterboeken
U luistert graag naar verhalen of wilt meer weten over een bepaald onderwerp? Maar u bent geen lezer of hebt te weinig tijd? Dan is een luisterboek dé optie! Een luisterboek is een cd (vaak bestaat het luisterboek uit meerdere cd's) met de gesproken versie van een boek. Dit boek kunt u met een cd-speler altijd en overal beluisteren. Zo combineert u het lezen probleemloos met uw dagelijkse bezigheden.

Daisy-roms
Daisy-roms zijn speciale luisterboeken met meer mogelijkheden dan een gewoon luisterboek. Het complete boek staat meestal op één schijfje, om ze te beluisteren hebt u een daisyspeler nodig.

Verklaring leesbeperking
Voor het lenen van Daisy-roms bij de Bibliotheek heeft u een ook Verklaring Leesbeperking nodig. U kunt het formulier hier downloaden, invullen en meenemen naar de Bibliotheek.