De Bibliotheek zoekt u!

Wel eens gedacht aan vrijwilligerswerk bij de Bibliotheek? De Bibliotheek Zwartewaterland kan altijd mensen gebruiken die willen helpen bij de dienstverlening. Van werk op vaste momenten in de week of gedurende een zekere periode tot ondersteuning bij activiteiten. Van het bezorgen van boeken bij niet-mobiele leden en het opruimen in de Bibliotheek tot het helpen van mensen bij het vergroten van hun taalvaardigheid of informatieve (digitale) vaardigheden en het assisteren bij activiteiten.

Hieronder treft u verschillende functieprofielen die meer informatie bieden over de mogelijke werkzaamheden. Onder het handboek treft u documenten aan die u meer inzicht geven in wat van u als vrijwilliger verwacht wordt en wat de Bibliotheek u te bieden heeft.

Indien u interesse heeft vul dan het aanmeldingsformulier in en lever het in bij de Bibliotheek of mail het naar genemuiden@bibliotheekzwartewaterland, dan wordt er met u contact opgenomen. Bij vragen kunt u ook gebruik maken van dit mailadres of u wenden tot een bibliotheekmedewerker.

Aanmelden

Aanmeldingsformulier vrijwilligers

Vrijwilligersfuncties

Vrijwilliger gastvrouw of heer activiteiten
Vrijwilliger voorlezen Voorleesexpress werving start in maart 2016
Vrijwillige gastvrouw of heer frontoffice

Handboek vrijwilligers

Formulier Jaargesprek vrijwilligers
Gedragscode en zichtbaarheid
Rechten en plichten
Regels gebruik sociale media
Samenwerkingsovereenkomst vrijwilliger
Selectie en introductieperiode