Informatie voor leeskringen
Lezen doe je alleen, maar het is ook inspirerend om met anderen over boeken te praten. Dat kan in een leeskring. Speciaal voor leeskringen heeft de Bibliotheek een aantal praktische zaken op een rijtje gezet.

Hoe vind ik een leeskring?
Informeer bij de bibliotheek (contactpersoon) of zij weten welke leeskringen er zijn en of ze plaats hebben voor nieuwe leden. Lezers die op zoek zijn naar een leeskring, kunnen ook een oproep plaatsen op Mijnleeskring.nl.

Hoe krijg ik meerdere titels van één boek?
Je kan de boeken natuurlijk in de Bibliotheek lenen, maar als je veel exemplaren van één titel tegelijkertijd nodig hebt, kan je gebruikmaken van de leeskringcollectie van Rijnbrink. Je kunt kiezen uit 400 verschillende titels en je regelt alles zelf via mijnleeskring.nl. De boeken worden in een tas compleet met achtergrondinformatie bij een Bibliotheek naar keuze afgeleverd. De kosten zijn € 150,00 per leeskring per jaar. Lezers die op zoek zijn naar een leeskring, kunnen een oproep plaatsen. Informatie over deze service vind je op Mijnleeskring.nl. Lezers met een e-reader kunnen ook een keuze maken uit de boeken van de Onlinebibliotheek. Maak een keuze uit de lijst Moderne romans of Klassiekers

Waar vind ik achtergrondinformatie over boeken en auteurs?
De Openbare Bibliotheek is daarvoor het beste adres. In alle openbare bibliotheken zijn gratis databanken over literatuur te raadplegen zoals Literom; Literom wereldliteratuur (recensies) en de uittrekselbank (uittreksels en auteursportretten. Bibliotheekleden kunnen deze databanken ook thuis gebruiken. Natuurlijk heeft de Bibliotheek ook informatie in boekvorm over schrijvers en hun werk. Vraag ernaar bij de bibliotheekmedewerkers.

Kan ik op het internet ook informatie voor leeskringen vinden?
Jazeker, de volgende websites zijn zeer interessant:

Handleiding voor een succesvolle leesclub
Hebban leesclubs

Literatuurplein
Boekentaal

 

Coronavirus: Bibliotheek Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis zijn gesloten t/m 28 april en alle activiteiten tot die datum gaan niet door. Alle materialen die je thuis hebt zijn boetevrij en reserveringen bewaren we tot na die datum. Op maandag t/m vrijdag zijn wij tussen 10.00 en 12.00 uur telefonisch bereikbaar via 0522 - 46 20 44