Mijn Bibliotheek  

Laden...

Nog geen lid van de bibliotheek? Word nú lid van de bibliotheek en betaal via Ideal.

Vanaf 18 jaar

Vrouw liggend in gras met boek

Heeft u een leuk boek, een interessante dvd of een prachtige cd in onze catalogus zien staan, maar bent u nog geen lid van de bibliotheek? U kunt nú lid worden en direct uw favoriete boek reserveren! De volgende keer dat u in de bibliotheek komt, ontvangt u uw pas en liggen de gereserveerde materialen voor u klaar! Naar inschrijven en betalen via iDeal

 

Nog geen 18 jaar? Word dan gratis lid!

Twee lachende jongens

Tót 18 jaar kun je gratis online lid worden. Je moet dan nog wel even naar de bibliotheek om je pasje op te halen, voordat je boeken kunt aanvragen of lenen. Vul het formulier in en wij zorgen dat je pasje klaar ligt in jouw vestiging. Naar het inschrijfformulier

Denk eraan dat je eigen legitimatie of je ouder(s) met legitimatie meeneemt naar de bibliotheek wanneer je je pasje komt ophalen.

 

Digitaal abonnement

Lees je alleen e-books en niet in Bibliotheek? Dan kun je kiezen voor het digitale e-booksabonnement. Hiermee kun je e-books lenen via www.bibliotheek.nl/e-books. Je hebt keus uit duizenden recente e-books, zowel romans, jeugdboeken en informatief.

Je kunt maximaal 10 e-books tegelijk lenen voor een periode van 3 weken. Als je de boeken nog niet uit hebt kun je de hetzelfde e-books meerdere keren lenen. Een besteld e-book kun je niet verwijderen van je boekenplank. Deze verdwijnt vanzelf na de uitleenperiode. Kijk voor meer informatie over het lenen van e-books bij veelgestelde vragen.

Hoewel je op Bibliotheek.nl duizenden e-books vindt hebben we niet álle e-books die in Nederland te krijgen zijn. Bovendien kunnen e-books die we eerder wél hadden nu niet meer beschikbaar zijn. Hoe zit dat?
Dat komt doordat er op e-books geen leenrecht van toepassing is en het daarmee niet vanzelfsprekend is dat de Bibliotheek een e-book mag uitlenen. Of dat een e-book beschikbaar is voor de e-reader. Daarvoor moeten de bibliotheken eerst afspraken maken met uitgevers en schrijvers. De e-bookcollectie van de Bibliotheek zal wel voortdurend worden aangevuld. Er valt dus steeds iets nieuws te ontdekken en te lezen!

Een digitaal abonnement is 42,00 euro per jaar. Naar het inschrijfformulier