Resultaten 1 - 10 van 13
Gedichtenwedstrijd: Dicht op vrijheid

Een gedichtenwedstrijd over vrijheid. Met dat initiatief vieren Bibliotheek Zwartewaterland, SCAB, SCEG en SAKZ 75 jaar vrijheid in Nederland.

Voorleeshalfuurtje in Bibliotheek Hasselt

Elke woensdagmiddag is van 15.00 tot 15.30 uur een voorleeshalfuurtje in de Bibliotheek Hasselt. Voorlezen is ontzettend gezellig en leuk, zowel voor het kind als voor de voorlezer!  Bovendien is voorlezen niet alleen leuk, maar ook heel belangrijk in de ontwikkeling van het kind.

Taalmorgen in Bibliotheek Hasselt

Elke donderdagochtend is er taalmorgen in Bibliotheek Hasselt. Tijdens deze taalochtenden ben je actief bezig met de Nederlandse taal en maak je kennis met andere culturen/talen. Dat onder het genot van een kopje koffie of thee.

Buurttafel Hasselt

Buurttafel Hasselt

Tijdens de maandelijkse buurttafel van SCAB en Welzijn Ouderen geniet je samen met buurtgenoten, familie, mantelzorger of vriend(in) van een uitgebreide broodmaaltijd, met elke keer een seizoensverrassing. Opgave: of

 

E-book spreekuur in Bibliotheek Hasselt

Via de Online Bibliotheek is het mogelijk om e-books te lenen voor de tablet, smartphone en e-reader. Er is een keuzen uit ruim 26.000 e-books. U moet daarvoor wel lid zijn van de plaatselijke Bibliotheek of een abonnement hebben op de Online Bibliotheek. We merken dat er regelmatig vragen zijn over onder andere het downloaden van e-books en over het lenen via de online Bibliotheek.

Taalmorgen in Bibliotheek Zwartsluis

Elke maandagochtend is er taalmorgen in Bibliotheek Zwartsluis. Tijdens deze taalochtenden ben je actief bezig met de Nederlandse taal en maak je kennis met andere culturen/talen. Dat onder het genot van een kopje koffie of thee.

Klik & Tik

Wilt u graag meer met de computer doen? Kom dan naar de cursus Klik & Tik in Bibliotheek Hasselt. Of in Zwartsluis: de Toesebolte. Elke maandagochtend inloop van 10.00 tot 12.00 uur.

Ouder & Kind activiteiten muziek

Beleef samen met je kind(eren) het plezier van muziek maken onder begeleiding van Aletta Jansen van Muziekcentrum Zwartewaterland. 

Schrijven als hobby: een informatie avond

De SCAB houdt op dinsdag 11 maart een informatie-avond over schrijven als hobby. We willen eens polsen of er in Hasselt belangstelling is voor een cursus hierover. Want al mag je schrijven wat je wilt, het is leuk om het nog beter te leren.

Cursus literatuur: Tommy Wieringa

In deze laatste les van zijn literatuurcursus behandelt neerlandicus Jan Kristen De heilige Rita van Tommy Wieringa.