Resultaten 1 - 10 van 23
Expositie 'Een blik op Buisman'

In Museum Schoonewelle is momenteel de expositie ‘Een blik op Buisman’te bewonderen. In deze expositie wordt een beeld gegeven van meer dan 150 jaar Buisman-historie in Zwartsluis én de wereld. Buisman is wereldspeler geworden dankzij de koffiestroop, maar de familie Buisman was op meer fronten actief. Onder meer in de scheepvaart. Ook dat aspect krijgt plaats in ‘Een blik op Buisman’.

De boekenkast van Johannes Huisma

Wat staat er in de boekenkast van Zwartewaterlanders? Dat is te zien in een kleine vitrine in de Hasselter bibliotheek. Daar laten meer of minder bekende inwoners zien welke boeken voor hen belangrijk zijn.

Expositie Van Akker tot Bakker

In het gedeelte van Sluuspoort waar vroeger bakkerij Van der Woude was gevestigd, is vanaf zaterdag 6 april de expositie ‘Van Akker tot Bakker’ te zien. Op de eerste etage van het voormalig bakkerspand is tot in detail te zien hoe ons dagelijks brood tot stand komt.

Fotoclub Positief exposeert in Bibliotheek

Fotoclub Positief exposeert foto's met het thema 'Hasselt op zaterdag' in Bibliotheek Hasselt.

Voorleeshalfuurtje

Elke woensdagmiddag is van 15.00 tot 15.30 uur een voorleesuurtje in de Bibliotheek Hasselt. Voorlezen is ontzettend gezellig en leuk, zowel voor het kind als voor de voorlezer!  Bovendien is voorlezen niet alleen leuk, maar ook heel belangrijk in de ontwikkeling van het kind.

Ouder en Kind activiteiten

In Bibliotheek Hasselt vindt vrijdag 15 november voor de eerste keer ouder & kind activiteiten plaats. Kom ook samen met je kind(eren) om gezellig te kletsen, ervaringen uit te wisselen en elkaar te ontmoeten. Dit keer is het thema "op stap naar de Bibliotheek"

Repetitie ‘t Schaep met de 5 pooten

Tijdens het W.G. van de Hulst-festival op vrijdag 13 december 2019 zingt een projectkoor liedjes uit de fameuze televisieserie ‘t Schaep met de 5 pooten van Eli Asser.

Klik & Tik

Wilt u graag meer met de computer doen? Kom dan naar de cursus Klik & Tik in Bibliotheek Hasselt. Of in Zwartsluis: de Toesebolte. Elke maandagochtend inloop van 10.00 tot 12.00 uur.

Regel het met je DigiD: werken met de e-overheid

Belastingaangifte doen, een afspraak maken bij de gemeente, huurtoeslag aanvragen; alles gaat tegenwoordig met de computer. Met veel invulformulieren en je digitale handtekening: DigiD. Veel mensen vinden dit moeilijk.De cursus Digisterker - Werken met de e-overheid helpt u op weg.