Resultaten 1 - 10 van 14
 Kunstgeschiedenis: hedendaagse kunst/ 20e eeuw

Cursus Kunstgeschiedenis Hedendaagse kunst = volgeboekt

Een cursus kunstgeschiedenis in 6 lessen; door Ben van Haaster; docent beeldende vorming..

Bridge cursus

Lijkt het je dit ook wel wat, maar ken je het spel niet? Bij voldoende belangstelling zal in de bibliotheek een bridgecursus worden gegeven. Gedurende tien lessen zal een basis voor deze kaartsport worden gelegd.

Film en projectkoor vanaf 12 januari 2019

De film Jesus Christ Super Star: film met live gezongen songs. Onder leiding van de dirigente Nynke Poelsma willen we met een projectkoor enkele songs uit deze rockopera instuderen.

Voorleeshalfuurtje in Bibliotheek Hasselt

Elke woensdagmiddag van 15.00 tot 15.30 uur is er een voorleeshalfuurtje in de Bibliotheek Hasselt. Voorlezen is ontzettend gezellig en leuk, zowel voor het kind als voor de voorlezer! Bovendien is voorlezen is niet alleen leuk, maar ook heel belangrijk in de ontwikkeling van het kind.

Buurttafel

Vrijdag 25 januari is in Bibliotheek Hasselt in samenwerking met Welzijn Ouderen: Buurttafel Hasselt. Samen met uw buurtgenoten, familie, mantelzorger, vriend(in) aan tafel. We serveren een uitgebreide brood- maaltijd; met elke keer een seizoen verrassing!

E-book spreekuur in Bibliotheek Hasselt

Al een aantal jaren is het mogelijk e-books te lenen via de Bibliotheek, zowel voor de e-reader, tablet als smartphone. Jaarlijks zien we het gebruik in Zwartewaterland toenemen. Zo waren er in 2014 189 accounts in Zwartewaterland waarop minstens één e-book was gedownload. Eind 2017 waren dat 299 accounts. In 2014 hebben de accounts samen 1.484 e-books geleend, in 2017 waren dat er 5.704. Bijna vier keer zoveel!

SCEG lezing over grote naoorlogse gezinnen.

Dinsdag 29 januari komt schrijfster Anita Terpstra naar ’t Olde Staduus in Genemuiden. Het SCEG heeft haar uitgenodigd om te vertellen over haar boek  ‘Het huis vol’, de geschiedenis van het naoorlogse gezin.

Peutervoorstelling

Van 23 januari t/m 6 februari zijn de Nationale Voorleesdagen. Centraal staat het prentenboek van het jaar 2019 "Een huis voor Harry" van Leo Timmers. Bibliotheek Zwartewaterland en SCAB hebben daarom Peutertheater Klein Theater uitgenodigd om hun voorstelling "Een huis voor Harry" te spelen in Bibliotheek Hasselt.

Regel het met je DigiD: werken met de e-overheid

Belastingaangifte doen, een afspraak maken bij de gemeente, huurtoeslag aanvragen; alles gaat tegenwoordig met de computer. Met veel invulformulieren en je digitale handtekening: DigiD. Veel mensen vinden dit moeilijk.De cursus Digisterker - Werken met de e-overheid helpt u op weg.