Resultaten 1 - 10 van 14
Klassiek op zaterdag: kind of blue

In Bibliotheek Hasselt hoor je op zaterdag 18 januari twee enthousiaste conservatoriumstudenten in een gedurfde combinatie van piano en contrabas ‘easy listening jazz’ spelen.

Klik & Tik

Wilt u graag meer met de computer doen? Kom dan naar de cursus Klik & Tik in Bibliotheek Hasselt. Of in Zwartsluis: de Toesebolte. Elke maandagochtend inloop van 10.00 tot 12.00 uur.

Cursus literatuur: Bart Moeyaert

Corrie Folkersma staat voor de klas bij les 3 van de vijfdelige literatuurcursus. Zij praat over Bart Moeyaert.

SCAB Filmavond

SCAB Filmavond

SCAB afdeling Film toont 21 januari 2020 weer een film in Bibliotheek Hasselt. Als altijd een heerlijke film die vanaf de eerste tot de laatste minuut weet te vermaken, te boeien en te fascineren. 

Iedereen is welkom. Toegang: € 7,50 en vrienden van SCAB € 5,00.

 

Voorleeshalfuurtje in Bibliotheek Hasselt

Elke woensdagmiddag is van 15.00 tot 15.30 uur een voorleeshalfuurtje in de Bibliotheek Hasselt. Voorlezen is ontzettend gezellig en leuk, zowel voor het kind als voor de voorlezer!  Bovendien is voorlezen niet alleen leuk, maar ook heel belangrijk in de ontwikkeling van het kind.

Taalmorgen in Bibliotheek Hasselt

Elke donderdagochtend is er taalmorgen in Bibliotheek Hasselt. Tijdens deze taalochtenden ben je actief bezig met de Nederlandse taal en maak je kennis met andere culturen/talen. Dat onder het genot van een kopje koffie of thee.

E-book spreekuur in Bibliotheek Hasselt

Via de Online Bibliotheek is het mogelijk om e-books te lenen voor de tablet, smartphone en e-reader. Er is een keuzen uit ruim 26.000 e-books. U moet daarvoor wel lid zijn van de plaatselijke Bibliotheek of een abonnement hebben op de Online Bibliotheek. We merken dat er regelmatig vragen zijn over onder andere het downloaden van e-books en over het lenen via de online Bibliotheek.

Start nieuwe leesclub in Hasselt

In Hasselt start een nieuwe leesclub. In Bibliotheek Hasselt is op donderdagochtend 30 januari een informatiebijeenkomst voor mensen die het leuk vinden om over literatuur te praten en daardoor in contact willen komen met andere lezers. 

Swipe, lees en leer op het web

Jonge kinderen vinden razendsnel hun weg in deze wereld vol media. Ze kijken hun favoriete kindertelevisie en bladeren door boekjes. Ze swipen vliegensvlug naar filmpjes op YouTube en spelen graag spelletjes op de tablet. Als ouder of opvoeder wil je je kind hierbij begeleiden. Maar hoe doe je dat eigenlijk? En welke apps zijn geschikt voor welke leeftijd. Welke digitale boekjes, films en spelletjes zijn geschikt voor jouw kind?

Gedichtenwedstrijd: Dicht op vrijheid

Een gedichtenwedstrijd over vrijheid. Met dat initiatief vieren Bibliotheek Zwartewaterland, SCAB, SCEG en SAKZ 75 jaar vrijheid in Nederland.