Resultaten 1 - 10 van 10
MET VERHALENMAN STAN FRITSCHIE rond het kampvuur

Wat is het heerlijk wanneer een goede verhalenverteller je meeneemt op avontuur!

Om het voorjaar in Hasselt te vieren willen we iedereen uitnodigen bij “ons kampvuur “ op een van de mooiste plekjes van Hasselt: de kalkovens.

E-book spreekuur in Bibliotheek Hasselt

Al een aantal jaren is het mogelijk e-books te lenen via de Bibliotheek, zowel voor de e-reader, tablet als smartphone. Jaarlijks zien we het gebruik in Zwartewaterland toenemen. Zo waren er in 2014 189 accounts in Zwartewaterland waarop minstens één e-book was gedownload. Eind 2017 waren dat 299 accounts. In 2014 hebben de accounts samen 1.484 e-books geleend, in 2017 waren dat er 5.704. Bijna vier keer zoveel!

Klik & Tik

Wilt u graag meer met de computer doen? Kom dan naar de cursus Klik & Tik in Bibliotheek Hasselt.  Of in Zwartsluis: de Toesebolte. Elke maandagochtend inloop van 10.00 tot 12.00 uur.

Buurttafel

Vrijdag 31 mei en 28 juni is in Bibliotheek Hasselt in samenwerking met Welzijn Ouderen: Buurttafel Hasselt. Samen met uw buurtgenoten, familie, mantelzorger, vriend(in) aan tafel. We serveren een uitgebreide brood- maaltijd; met elke keer een seizoen verrassing!

Open tuinen dag

Op verzoek van verschillende tuinliefhebbers heeft de werkgroep van de SCAB deze Tuin en Theater dag georganiseerd. De SCAB wil graag cultuur in brede zin brengen op een laagdrempelige manier; deze twee zaken tuinen en theater vormen dan ook een mooie combinatie.
Publiek kan niet alleen bijzondere tuinen bezoeken, maar wordt daar ook getrakteerd op verrassende optredens. Dichters die voordragen, muzikale vrienden en voorlezers met verhalen over de liefde voor tuinen. Kortom een divers cultureel programma op bepaalde tijdstippen in de diverse tuinen.

Inloopspreekuur openbaar vervoer

Het openbaar vervoer, ook iets voor u?

In april wordt er in Bibliotheek Hasselt gestart met een inloopspreekuur openbaar vervoer. Tijdens dit spreekuur kunnen senioren terecht voor al hun vragen over reizen met het openbaar vervoer.


Denk daarbij aan 'Hoe werkt de OV-chipkaart?', 'Welk abonnement past bij mij?' en 'Hoe plan ik mijn reis?'. Van 14.00 tot 15.30 uur staan OV-ambassadeurs voor u klaar om uw vragen te beantwoorden.

Dit spreekuur is elke derde donderdag van de maand. De komende data zijn donderdag 16 mei en 20 juni. Wilt u meer informatie? Bel dan naar 038-45 40 130 of kijk op www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur

Expositie “Jonge Mantelzorgers”

In de Sluuspoort in Zwartsluis is van 3 augustus tot 31 augustus een expositie te zien van werk van Jonge Mantelzorgers uit Zwartewaterland.