Resultaten 1 - 6 van 6

De wereld om ons heen wordt steeds digitaler. En het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend dat iedereen daarmee om kan gaan en er gebruik van maakt. Voor veel mensen is dit echter heel lastig. Daarom starten we binnenkort met een digitaal spreekuur in Bibliotheek Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis. Hiervoor zijn we op zoek naar vrijwilligers die het spreekuur willen bemensen.

Internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Bankzaken regelen, een reis boeken, winkelen of belastingaangifte doen, alles gaat tegenwoordig via internet. Hebt u moeite om de weg te vinden op internet? U bent niet de enige! Klik & Tik helpt u vaardig te worden met de computer en internet.

In Bibliotheek Hasselt kunt u in augustus en september voor meer dan alleen het lenen en inleveren van boeken en andere materialen terecht. Tijdens deze maanden is er een expositie van houtskooltekeningen van Nelleke Roessingh uit Hasselt te bekijken.

Nelleke schildert en tekent al heel lang; als lid van de Hasselter Expressie Klub heeft zij ook al meerdere malen deelgenomen aan de exposities van het HEK. Enkele maanden geleden was er een expositie van het HEK in de Bibliotheek, waar onder andere portretten van Leo Vroman en Armando hingen, geschilderd door Nelleke.

Het coronavirus heeft op veel mensen diepe indruk gemaakt. Zo ook op Nelleke, zij werd gegrepen door de foto’s in de Volkskrant van Jiri Büller. Deze fotograaf heeft portretten gemaakt van vermoeide mensen, medewerkers van de ziekenhuizen in Uden (Bernhoven) en Breda (Amphia). Het zijn de gezichten van intensive care-medewerkers vlak na hun dienst, mentaal en fysiek vermoeid door wat ze hebben meegemaakt. Ze hebben gewerkt op de grens van leven en dood.

Deze foto’s hebben Nelleke geïnspireerd tot het maken van houtskooltekeningen van deze mensen. De tekeningen zijn op een simpele wijze geëxposeerd. Met punaises op een lat geprikt, wat de impact van de gezichten nog meer vergroot.

Tijdens de openingstijden van Bibliotheek Hasselt kunt u deze expositie komen bekijken.

Op 1 juli 2020 start het nieuwe Donorregister.

Iedereen in Nederland vanaf 18 jaar die ingeschreven staat in een Nederlandse gemeente komt dan in het Donorregister. In het Donorregister vult u uw keuze in over donatie van uw organen en weefsels na uw overlijden. Het invullen van uw keuze kan online of per post. Het is belangrijk dat u kiest. Dan weet uw partner of familie of u donor bent of niet.

voor meer informatie en registratie:https://www.donorregister.nl

Hebt u moeite met de computer of bent u bang om het fout te doen, dan kunt u oefenen via  Oefenen met het Donorregistratie”

Werken op een interessante werk- en ontmoetingsplek
De mooiste romans, de spannendste detectives en thrillers, de grappigste kinderboeken, boeiende e-books, fascinerende films en nog veel meer vindt u in de Bibliotheek Zwartewaterland. Wie zou daar nou niet willen werken? De Bibliotheek Zwartewaterland is op zoek naar vrijwilligers.