Resultaten 1 - 10 van 42

Deze Kinderboekenweek (4 t/m 15 oktober) vieren we ‘thuis’, in alle vormen, verschillen en gelijkenissen. Het thema is ‘Bij mij thuis’. Hoe is het bij jou thuis? Wat maakt jouw huis een thuis? Bij iedereen is het thuis anders. We kunnen zoveel van elkaar leren. Onze deuren staan in ieder geval wagenwijd voor je open. Kom je ook?

Praten over zelfdoding is vaak moeilijk. Daarom reist GGD IJsselland met de fototentoonstelling ‘Zelfmoord? Praat erover! door de regio. Met deze roadtrip wil de GGD samen met gemeenten en netwerkpartners het taboe op zelfdoding doorbreken en mensen aansporen om te vragen naar gedachten aan zelfdoding. In de periode van 8 september tot en met 3 november 2023 is de tentoonstelling in meerdere bibliotheken in Zwartewaterland (en Steenwijkerland) te bekijken.

Heb jij hart voor de bibliotheek, voor computers en internet? Help jij anderen graag op weg in de digitale samenleving? Reageer dan op deze vacature!

Als vrijwillige docent digitale cursussen leer jij mensen stapsgewijs de vaardigheden die nodig zijn in het dagelijks gebruik van de computer, voor het online contact met de overheid en/of de online zorg. Jij weet je weg in de digitale samenleving goed te vinden en vindt het belangrijk dat ook een ander zich online weet te redden. Tijdens de cursussen werken de maximaal zes cursisten met eigen informatie en dus is het waarborgen van hun privacy geen probleem voor jou.

Wat heb jij te bieden?

  • Jij bent vriendelijk, geduldig en goed in uitleg geven
  • Jij hebt affiniteit met mensen die digitaal minder vaardig zijn
  • Jij bent bereid de cursussen meerdere keren te geven
  • Jij respecteert de privacy en gedragsregels voor vrijwillige docenten
  • Jij komt afspraken na en werkt graag samen

Wat hebben wij te bieden?

  • Een prettige en inspirerende werkomgeving
  • Goede begeleiding van onze professional
  • Scholing en een laptop in de bibliotheek
  • Een gratis bibliotheekabonnement en attentieregeling (o.a. een kerstpakket)
  • Een automatische vrijwilligersverzekering via de gemeente

 

Met de bibliotheek haal je beste uit jezelf!

De bibliotheek ontwikkelt zich tot een bruisende huiskamer. Een huiskamer waar je andere mensen ontmoet, waar je kennis en informatie haalt én brengt. Naast een inspirerende collectie bieden wij diverse activiteiten, cursussen en hulp bij (digitale) vragen. Samen met onze partners zorgen wij dat iedereen voldoende taalvaardig is en digitaal goed mee kan komen. Met ons aanbod aan (online) cursussen gunnen wij iedereen een leven lang ontwikkelen. Wij vinden het namelijk belangrijk dat iedereen volwaardig en zelfstandig mee kan (blijven) doen in onze samenleving.

Enthousiast?

Laat van je horen en mail jouw reactie naar Willemien Meijer, specialist basisvaardigheden Bibliotheek Zwartewaterland. Zij neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Houd jij van een schone vloeren, schone kasten en een schoon toilet? En ben jij een ster in het schoonmaken ervan? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor Bibliotheek Hasselt zijn we op zoek naar iemand die de boel lekker schoon kan houden. Zodat iedereen met plezier gebruik kan maken van de Bibliotheek. Interesse? Informeer even bij Bibliotheek Hasslet naar Henny Bosman. Zij weet als vestigingsmanager alles over werktijden en vergoedingen. 

Blijven lezen tijdens de zomervakantie is belangrijk. En leuk! Want in de zomer kun je allerlei activiteiten komen doen in de Bibliotheek. Kom jouw favoriete leesboeken uitzoeken en stop ze in een gaaf tasje die je mag versieren en houden! Schrijf je eigen verhaal, raad het mysterybook of doe een gave vakantielezen-speurtocht. En kijk in de agenda op de website om te zien welke gave digi-activiteiten in jouw vestiging worden gepland! Hieronder zie je het hele overzicht, in de agenda vind je een toelichting en de mogelijkheid om je aan te melden.

Posters vakantielezen per gemeente 2 min

Wegens enorm succes zouden we ons Repaircafé graag uitbreiden. Daarvoor zijn we op zoek naar handige Harry’s en Harriëttes die het leuk vinden om 1 keer in de twee weken hun reparatiekennis- en vaardigheden in te zetten.

Thrillers, ik kan er geen genoeg van krijgen. En dus lijkt het mij leuk om in de Bibliotheek Hasselt een leesclub voor thrillerliefhebbers in het leven te roepen. Het idee is om met zes tot twaalf leden iedere maand een (literaire) thriller te lezen en te bespreken. Interesse? Meld je dan aan bij de Bibliotheek Hasselt, telefoon: 038-4771716 of mail:

Wie ik ben?
Ik ben Astrid Mensink (49 jaar), woon in Hasselt en ben drie dagen per week in Steenwijk te vinden voor mijn werk bij de Bibliotheek Kop van Overijssel. Het zal je dus niet verbazen dat ik regelmatig met mijn neus in de boeken zit en dan bij voorkeur in spannende boeken. Graag deel ik mijn enthousiasme voor literaire thrillers, maar net zo graag hoor ik voor welke titels en schrijvers anderen warm lopen. 

Hoe het werkt?
Als zich minimaal zes mensen hebben gemeld, prikken we samen een datum en tijdstip voor de eerste bijeenkomst van de leesclub voor thrillerliefhebbers. We nemen dan de tijd om elkaar onder het genot van een drankje en hapje te leren kennen. We nemen dan allemaal onze favoriete thriller mee om er in het kort iets over te vertellen. Een leuke ijsbreker, dacht ik zo.   

Bibliotheek Genemuiden is op zoek naar een scholierenhulp die ons team komt versterken. Je werkt minimaal 5 uur per week in de Bibliotheek. In ieder geval op zaterdag en in de vakanties. Als het voor jou lukt is er ook de mogelijkheid om doordeweeks mee te draaien. 

Je wordt natuurlijk goed ingewerkt en je ontvangt een vergoeding voor het werk dat je doet.

Lijkt het je leuk om hier aan de slag te gaan? Neem dan contact op met Inez Pot, vestigingsverantwoordelijke in Bibliotheek Genemuiden.

 

De 88e editie van de Boekenweek staat dit jaar in het teken van het thema “Ik ben alles”. De zoektocht naar onze eigen identiteit is herkenbaar bij iedereen ongeacht van cultuur, leeftijd of sociale plek. En juist boeken helpen om onszelf en anderen beter te leren kennen door in de huid te kruipen van personages die we niet kennen. En ook door ons onder te dompelen in culturen, geloofsovertuigingen, seksualiteiten of leefwijzen ons (nog) onbekend zijn. Leer jezelf, en indirect, ook anderen beter kennen met dit thema van de Boekenweek dit jaar.

Het vinden van werk dat bij je past is niet altijd makkelijk. De Bibliotheek biedt hulp bij het ontdekken van wat je wilt en hoe je dat kunt bereiken. Daarvoor worden dit najaar 11 gratis online trainingen gegeven. De trainingen zijn voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe baan of die zich alvast op de toekomst wil voorbereiden.