Resultaten 1 - 7 van 7

Van 1 juli t/m 31 augustus 2020 is de VakantieBieb weer open. In deze app kunnen Nederlanders deze zomer naast e-books nu ook genieten van luisterboeken. Met de VakantieBieb beleeft iedereen een zomer vol verhalen: jong en oud, leden en niet-leden van de Bibliotheek.

Per 1 juli 2020 mogen Nederlandse bibliotheken de coronamaatregelen op een aantal punten weer verder versoepelen van de regering. Deze versoepeling brengt medewerkers en klanten van Bibliotheek Zwartewaterland weer een stapje dichter bij een normaal bibliotheekbezoek, zoals we dat voor de coronacrisis gewend waren.

Vrijdag 19 juni jl. hebben acht cursisten het certificaat basistraining taalvrijwilligers van Elly Potgieter, taalpunt coördinator, ontvangen. Zes van deze nieuwe taalvrijwilligers komen uit Zwartewaterland, één taalvrijwilliger uit Staphorst en één uit Meppel. Een negende cursist zal binnenkort het certificaat ontvangen.

Met man en macht werd er de afgelopen weken gewerkt om de samenwerkende bibliotheken in de Kop van Overijssel, Zwartewaterland en Staphorst klaar te maken voor de heropening. Stapels nieuwe winkelmandjes, tientallen meters stickers voor op de vloeren, de noodzakelijke mondkapjes, handschoenen, gezichtskappen en veiligheidshesjes, en liters ontsmettende handgel en schoonmaakmiddel; er was heel wat voor nodig om aan alle protocollen en regels te voldoen. Maar het is gelukt; de meeste bibliotheken hebben hun deuren weer geopend. Hoe bevalt het bezoekers en medewerkers om terug te zijn in de Bibliotheek?

Op 1 juli 2020 start het nieuwe Donorregister.

Iedereen in Nederland vanaf 18 jaar die ingeschreven staat in een Nederlandse gemeente komt dan in het Donorregister. In het Donorregister vult u uw keuze in over donatie van uw organen en weefsels na uw overlijden. Het invullen van uw keuze kan online of per post. Het is belangrijk dat u kiest. Dan weet uw partner of familie of u donor bent of niet.

voor meer informatie en registratie:https://www.donorregister.nl

Hebt u moeite met de computer of bent u bang om het fout te doen, dan kunt u oefenen via  Oefenen met het Donorregistratie”

Werken op een interessante werk- en ontmoetingsplek
De mooiste romans, de spannendste detectives en thrillers, de grappigste kinderboeken, boeiende e-books, fascinerende films en nog veel meer vindt u in de Bibliotheek Zwartewaterland. Wie zou daar nou niet willen werken? De Bibliotheek Zwartewaterland is op zoek naar vrijwilligers.

Coronavirus: Bibliotheek Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis aangepast geopend! Kijk voor meer informatie bij nieuws.