Resultaten 1 - 10 van 18

Met het versoepelen van de coronamaatregelen mag ook de Bibliotheek Zwartewaterland beetje bij beetje haar dienstverlening weer oppakken, te beginnen met de digitale cursussen Klik&Tik en Digisterker. Ben je digitaal niet of minder vaardig, maar wil je wel graag mee blijven doen in onze digitale samenleving? Meld je dan voor één van deze cursussen aan.

Al onze vestigingen hebben een afhaalservice voor gereserveerde materialen. Je reserveert via onze website de materialen die je wilt lenen. Zodra deze materialen voor je klaar staan, ontvang je van ons bericht.

Draag jij de Bibliotheek een warm hart toe?

Met het oog op corona blijven de deuren van de Bibliotheek Zwartewaterland in ieder geval tot en met 20 april 2021 gesloten. Maar wat verlangen wij ernaar om de inwoners van Zwartewaterland weer in onze vestigingen te mogen verwelkomen. Om boeken, tijdschriften en andere materialen te lenen. Om met elkaar te genieten van (culturele) activiteiten. Of om hulp te vragen in het online contact met de overheid. Om na de lockdown op volle kracht verder te gaan, zijn wij alvast op zoek naar vrijwilligers.

Noor Lok en Hadassa Troost naar de regionale ronde!

Noor Lok uit groep 8 van de Johannes Calvijnschool in Genemuiden en Hadassa Troost uit groep 8 van CBS De Driemaster uit Hasselt hebben de kwartfinale van De Nationale voorleeswedstrijd 2021 gewonnen! Daarmee zijn zij de beste voorlezers onder acht beoordeelde inzendingen.

Doe mee aan een online leesclub van Senia! Het voordeel van deze saaie tijden is dat je veel kunt lezen. En wat is er leuker om deze boeken te bespreken met andere boekenliefhebbers? De Online Leesclubs van Senia zijn niet alleen inspirerend, maar ook nog eens heel toegankelijk.

Je kunt kiezen uit Online Leesclubs Moderne literatuur, Wereldklassiekers, Geschiedenis, Filosofie, Kunst of Biografieën. Senia brengt je samen in een leesclub van 6 – 8 personen. Je kiest samen met de anderen drie boeken uit de Senia-keuzelijsten. Daarvoor ontvang je ook de leeswijzers. Voor de online besprekingen adviseren we gebruik te maken van Meet.Jitsi. Dit programma is gratis en zeer eenvoudig te gebruiken (handleiding). Kosten voor deelname aan een Online Leesclub zijn € 21,50 (voor leden van Senia slechts € 15,00).

Kijk op www.senia.nl bij Online Leesclubs, en meld je daar aan.

Vind jij het leuk om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken? Als lid van de Bibliotheek kun je ruim 160 online cursussen volgen. Gratis, op een moment dat het jou uitkomt.

Sinds 1 juli 2020 hebben wij een nieuwe donorwet en een nieuw donorregister. Via het donorregister laat jij weten of jij na jouw overlijden wel of geen organen en weefsels aan een patiënt wilt geven. In het donorregister kun je vier keuzes maken: