Resultaten 1 - 10 van 12

Doe mee aan een online leesclub van Senia! Het voordeel van deze saaie tijden is dat je veel kunt lezen. En wat is er leuker om deze boeken te bespreken met andere boekenliefhebbers? De Online Leesclubs van Senia zijn niet alleen inspirerend, maar ook nog eens heel toegankelijk.

Je kunt kiezen uit Online Leesclubs Moderne literatuur, Wereldklassiekers, Geschiedenis, Filosofie, Kunst of Biografieën. Senia brengt je samen in een leesclub van 6 – 8 personen. Je kiest samen met de anderen drie boeken uit de Senia-keuzelijsten. Daarvoor ontvang je ook de leeswijzers. Voor de online besprekingen adviseren we gebruik te maken van Meet.Jitsi. Dit programma is gratis en zeer eenvoudig te gebruiken (handleiding). Kosten voor deelname aan een Online Leesclub zijn € 21,50 (voor leden van Senia slechts € 15,00).

Kijk op www.senia.nl bij Online Leesclubs, en meld je daar aan.

Vind jij het leuk om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken? Als lid van de Bibliotheek kun je ruim 160 online cursussen volgen. Gratis, op een moment dat het jou uitkomt.

Sinds 1 juli 2020 hebben wij een nieuwe donorwet en een nieuw donorregister. Via het donorregister laat jij weten of jij na jouw overlijden wel of geen organen en weefsels aan een patiënt wilt geven. In het donorregister kun je vier keuzes maken:

Bibliotheek Zwartewaterland biedt tijdens de sluiting van onze vestigingen de AfhaalBieb. Klanten kunnen online materialen reserveren en deze op afspraak ophalen bij hun Bibliotheek. Omdat we merken dat sommigen het lastig vinden om te weten wat ze willen reserveren, hebben we een nieuwe service in het leven geroepen: De Verrassingstas!

Tijdens De Nationale Voorleesdagen staat het belang van voorlezen aan jonge kinderen centraal. De activiteiten tijdens de Voorleesdagen spelen zich af rond het Prentenboek van het Jaar. In 2021 is dat Coco kan het! van Loes Riphagen.

De wereld om ons heen wordt steeds digitaler. En het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend dat iedereen daarmee om kan gaan en er gebruik van maakt. Voor veel mensen is dit echter heel lastig. Daarom start in Bibliotheek Zwartsluis een inloopspreekuur waar mensen terecht kunnen voor al hun digitale vragen.

De wereld om ons heen wordt steeds digitaler. En het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend dat iedereen daarmee om kan gaan en er gebruik van maakt. Voor veel mensen is dit echter heel lastig. Daarom starten we binnenkort met een digitaal spreekuur in Bibliotheek Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis. Hiervoor zijn we op zoek naar vrijwilligers die het spreekuur willen bemensen.