Resultaten 1 - 4 van 4

November in het teken van duurzaamheid
1 november gaat de grootste bibliotheekcampagne van Nederland van start: Nederland Leest, met dit keer aandacht voor duurzaamheid én een bloemlezing van natuurverhalen van Jan Wolkers, getiteld Winterbloei. Deze bundel geeft Bibliotheek Zwartewaterland tijdens Nederland Leest cadeau aan al zijn bezoekers (zolang de voorraad strekt). Daarnaast is er een lezing over Extreem weer; vroeger en nu.

Bibliotheek Zwartewaterland zorgt met 7 parttime medewerkers en ruim 70 vrijwilligers voor bibliotheekwerk in de kernen van de gemeente Zwartewaterland. Bijna 30% van de bevolking is lid en ca. 50% maakt gebruik van de Bibliotheek.

Landelijk worden begin juni de tarieven voor het lenen van materialen buiten je eigen provincie en wetenschappelijke materialen verhoogd. Dit omdat de kosten voor het transport van deze materialen hoog zijn. Vanwege deze tariefsverhoging, past ook Bibliotheek Kop van Overijssel haar tarief aan voor het lenen van materialen buiten de provincie Overijssel. Met ingang van 1 juli 2019 wordt het nieuwe tarief € 8,50 per aanvraag.

Mocht u materialen reserveren van buiten de provincie Overijssel of wetenschappelijke materialen, dan krijgt u voordat deze aanvraag definitief wordt een melding dat dit € 8,50 kost. U kunt dan nog beslissen of u de reservering doorzet of niet.

In Nederland heeft bijna 15% van de jongeren een taalachterstand. Zij hebben moeite met het begrijpen van hun schoolboeken en kunnen daardoor soms niet goed meekomen op school. Ook op latere leeftijd hebben veel mensen nog moeite met lezen en schrijven: 1 op de 9 Nederlanders tussen de 16 en 65 jaar is laaggeletterd. Ongeveer de helft hiervan heeft zelf kinderen onder de 18 jaar. Vrijwilligers van de VoorleesExpress zetten zich in om taalachterstanden te bestrijden en ouders te ondersteunen bij een positieve leesopvoeding. Helpt u ook? Om nog meer kinderen in Zwartewaterland te helpen, zoekt Bibliotheek Zwartewaterland enthousiaste vrijwilligers om voor te lezen. Helpt u mee om de taalontwikkeling van kinderen in uw gemeente te stimuleren?