Resultaten 1 - 10 van 22

Op 19 juni jl was de landelijke Boekstartdag. Ook in onze Bibliotheken waren er diverse super leuke activiteiten, waar veel kinderen en hun ouders aan hebben deelgenomen. Voor Bibliotheek Zwartewaterland was het een geslaagde dag.

Met De Grote BiebBoys Zomerchallenge kunnen kinderen van 8 t/m 12 jaar de hele zomer met boeken en lezen bezig zijn. Maar wie zijn de BiebBoys? Dat zijn Joran en Kees, twee jongens die gek zijn op boeken en met toffe challenges laten zien dat boeken leuk zijn! Voor de vakantie solliciteren Kees en Joran bij camping Timboektoe. Ze willen werken in het animatieteam. Campingbaas Tim wil niks weten van boeken. Ze mogen dan ook niks tippen, aanraden of vertellen over boeken. Maar of dat lukt… Er is een hele coole poster ontwikkeld met daarop 10 challenges die kinderen kunnen uitvoeren. Challenge uitgevoerd? Plak dan een sticker!

Wil je op vakantie binnen de Europese Unie? Of wil je naar een evenement in Nederland? Dan heb je daar een coronabewijs voor nodig. Dit bewijs maak je via de CoronaCheck-app of via de website www.coronacheck.nl. Vind je dit lastig of heb je hier vragen over? De Bibliotheek Zwartewaterland staat voor je klaar.

Draag jij de Bibliotheek een warm hart toe?

Wat fijn dat we weer open zijn. Dat we weer mensen mogen verwelkomen om boeken, tijdschriften en andere materialen te lenen. Om samen te genieten van (culturele) activiteiten. Om een digitale cursus te volgen. Of om persoonlijk vragen te beantwoorden over het online contact met de overheid. Om ook na de zomervakantie op volle kracht verder te gaan, zijn we op zoek naar vrijwilligers.

Tijdens de zomervakantie (10 juli t/m 22 augustus) hebben Bibliotheek Genemuiden en Bibliotheek Hasselt aangepaste openingstijden.

Aangepaste openingstijden per vestiging:

Bibliotheek Genemuiden
Gesloten op zaterdag 24 en 31 juli en 7 en 14 augustus.

Bibliotheek Hasselt
Gesloten op zaterdag 31 juli en 7 en 14 augustus.

Kijk hier voor de openingstijden van de vestigingen.

Wij wensen iedereen een hele fijne vakantie!

Ben je ook zo blij dat de coronapandemie bijna achter de rug is? Ben je tussen de 18 en 80 jaar, houd je van de Nederlandse taal? Wil je na de zomervakantie eindelijk weer mensen ontmoeten en zinvol bezig zijn buitenshuis? Heb je een paar uur per week tijd en een opleiding genoten op minimaal MBO-3 niveau? Kun je op alle vragen ‘ja’ beantwoorden, word dan taalvrijwilliger!

Zadenbibliotheek nieuw initiatief voor meer natuur in eigen gemeente

Van 28 mei tot en met 5 juni doen de Bibliotheek Kop van Overijssel, Zwartewaterland en Staphorst gezamenlijk mee aan de jaarlijkse actie van het Prins Bernhard Cultuurfonds. In totaal collecteren 1182 organisaties in het hele land om geld op te halen voor lokale cultuur en natuur. De collecte is dit jaar voor de tweede keer mobiel, via appjes, mailtjes en sociale media. De Bibliotheek Kop van Overijssel, Zwartewaterland en Staphorst voeren actie voor de realisatie van de Zadenbibliotheek.

Goed nieuws! Bibliotheek Zwartewaterland is weer open. Gelukkig maar, want we hebben jullie enorm gemist.

Op maandag 17 mei kondigde het kabinet aan dat alle bibliotheken in Nederland weer open mogen. We zijn erg blij jullie weer te mogen verwelkomen. Uiteraard blijven de geldige coronamaatregelen van kracht. Daarbij is de Bibliotheek zo ingericht dat het voor alle bezoekers én medewerkers veilig is.

Boeken lenen en terugbrengen
Wanneer je de Bibliotheek bezoekt, gelden de coronamaatregelen. Er mag een beperkt aantal mensen naar binnen, iedereen die naar binnen gaat moet een toegangsitem, in ons geval een winkelmandje, meenemen en wanneer de toegangsitems op zijn, dan dien je buiten (op anderhalve meter afstand van elkaar) te wachten tot er weer een toegangsitem beschikbaar is. Ook is er in de Bibliotheek een looproute aangegeven. En moet je bij binnenkomst een gezondheidscheck en registratieformulier invullen ten behoeve van bron- en contactonderzoek.

De toiletten
Deze blijven voorlopig dicht. Daar kun je helaas nu nog geen gebruik van maken.

Openingstijden
De openingstijden zijn voor Bibliotheek Hasselt weer zoals ze waren voor corona. Voor Bibliotheek Genemuiden en Zwartsluis hebben we aangepaste openingstijden. Een actueel overzicht vind je hier.

Gebruik van computers en werkplekken
Als je gebruik wilt maken van een computer en een werkplek in de Bibliotheek, dan kun je deze reserveren. Dit werkt als volgt: neem telefonisch of via de mail contact op met je Bibliotheek om een plek te reserveren. Plekken zijn alleen beschikbaar tijdens openingsuren van de Bibliotheek. Er zijn minder plaatsen beschikbaar dan je gewend bent, omdat we ook hier rekening moeten houden met de anderhalve meter afstand.

Activiteiten
We mogen weer activiteiten organiseren voor een beperkt aantal personen en met inachtneming van een aantal regels. We gaan bekijken wat mogelijk is onder die voorwaarden en zullen je daar zo spoedig mogelijk via deze website en social media over informeren.

Heb je vragen over de coronamaatregelen?
We helpen je uiteraard graag verder. Je kunt ons bereiken via of via 038-385 53 71. We kijken ernaar uit om je vanaf 20 mei weer te verwelkomen in onze bibliotheken.

Blijf gezond en let goed op elkaar,

Alle medewerkers van Bibliotheek Zwartewaterland

In mei en juni 2021 ontvangen miljoenen Nederlanders van 18 tot 60 jaar een uitnodiging voor de coronaprik. Heb je ook een brief ontvangen? En kun je wel wat hulp gebruiken bij het maken van een online afspraak? De Bibliotheek Kop van Overijssel geeft graag uitleg.