Resultaten 1 - 10 van 11

De wereld om ons heen wordt steeds digitaler. En het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend dat iedereen daarmee om kan gaan en er gebruik van maakt. Voor veel mensen is dit echter heel lastig. Daarom start in Bibliotheek Zwartsluis een inloopspreekuur waar mensen terecht kunnen voor al hun digitale vragen.

De intocht van Sinterklaas verloopt dit jaar door de coronacrisis anders dan anders. De goedheiligman komt tot zijn grote frustratie de Randstad niet meer in, veel te druk. Minister van Defensie en Sinterklaaszaken, Ank Bijleveld, stuurt Sinterklaas door naar het oosten van het land, ruimte genoeg, daar is hij nog wel welkom. En dus vaart de stoomboot met een mopperende en mokkende Sinterklaas door naar Overijssel, op zoek naar een nieuwe residentie… Wat volgt is een tocht door Overijssel, vol met avonturen en toevallige ontmoetingen met bekende en onbekende inwoners van de provincie.

Benieuwd hoe dit afloopt? Je hoort het vanaf maandag 16 november elke werkdag om 10 voor 12 op Radio Oost in het hoorspel ‘Sint zoekt residentie’. Liever op een ander tijdstip luisteren? Alle 15 afleveringen zijn ook als podcast te beluisteren op de bekende podcast-kanalen.

De winnaars van ‘Dicht op vrijheid’ zijn bekend. Bij de jeugd gaat de eerste prijs naar Evi Douma, bij de volwassenen naar Karst Beens. Gefeliciteerd!

Vanaf donderdag 19 november zijn we weer open! We hanteren dan dezelfde regels als voor 5 november jl. Onze vestigingen zijn open en toegankelijk voor iedereen. Wel hebben we regels waar iedereen zich aan moet houden.

De wereld om ons heen wordt steeds digitaler. En het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend dat iedereen daarmee om kan gaan en er gebruik van maakt. Voor veel mensen is dit echter heel lastig. Daarom starten we binnenkort met een digitaal spreekuur in Bibliotheek Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis. Hiervoor zijn we op zoek naar vrijwilligers die het spreekuur willen bemensen.

Internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Bankzaken regelen, een reis boeken, winkelen of belastingaangifte doen, alles gaat tegenwoordig via internet. Hebt u moeite om de weg te vinden op internet? U bent niet de enige! Klik & Tik helpt u vaardig te worden met de computer en internet.

Op 1 juli 2020 start het nieuwe Donorregister.

Iedereen in Nederland vanaf 18 jaar die ingeschreven staat in een Nederlandse gemeente komt dan in het Donorregister. In het Donorregister vult u uw keuze in over donatie van uw organen en weefsels na uw overlijden. Het invullen van uw keuze kan online of per post. Het is belangrijk dat u kiest. Dan weet uw partner of familie of u donor bent of niet.

voor meer informatie en registratie:https://www.donorregister.nl

Hebt u moeite met de computer of bent u bang om het fout te doen, dan kunt u oefenen via  Oefenen met het Donorregistratie”