Resultaten 1 - 10 van 41

De 88e editie van de Boekenweek staat dit jaar in het teken van het thema “Ik ben alles”. De zoektocht naar onze eigen identiteit is herkenbaar bij iedereen ongeacht van cultuur, leeftijd of sociale plek. En juist boeken helpen om onszelf en anderen beter te leren kennen door in de huid te kruipen van personages die we niet kennen. En ook door ons onder te dompelen in culturen, geloofsovertuigingen, seksualiteiten of leefwijzen ons (nog) onbekend zijn. Leer jezelf, en indirect, ook anderen beter kennen met dit thema van de Boekenweek dit jaar.

Het vinden van werk dat bij je past is niet altijd makkelijk. De Bibliotheek biedt hulp bij het ontdekken van wat je wilt en hoe je dat kunt bereiken. Daarvoor worden dit voorjaar 16 gratis online trainingen gegeven. De trainingen zijn voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe baan of die zich alvast op de toekomst wil voorbereiden.

Aaron Dekker van basisschool De Aremberg uit Zwartsluis en Ellisha ’t Lam van basisschool Eben-Haëzer uit Genemuiden hebben de voorleeswedstrijd in Zwartewaterland gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in het gemeentehuis in Hasselt. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De twee winnaars zullen binnenkort Zwartewaterland vertegenwoordigen in de regionale finale. En wellicht wordt één van hen wel De Nationale Voorleeskampioen 2023!

Voor Bibliotheek Hasselt zijn we op zoek naar een vrijwilliger die zich beschikbaar wil stellen op de vrijdagochtend voor het beantwoorden van digitale vragen tijdens het Digiloket en op rustige momenten een kopje koffie meedrinkt tijdens het koffie-uurtje.

Kom jij tijdens De Nationale Voorleesdagen ook naar de Bibliotheek? De Nationale Voorleesdagen, van 25 januari tot en met 4 februari 2023, gaat over het creëren van een voorleesmoment met jouw kind. Voorlezen is heel belangrijk voor de ontwikkeling van het kind en zorgt daarnaast ook voor mooie herinneringen.

Louwra van Leest (1983) start per 1 februari 2023 als nieuwe directeur-bestuurder bij de Bibliotheken Kop van Overijssel, Staphorst en Zwartewaterland. Ze volgt hiermee interim directeur-bestuurder Laurens Felix op. Hij heeft in de afgelopen 1,5 jaar de drie stichtingen onder zijn hoede gehad en de bestuurlijke fusie in goede banen geleid.

De Bibliotheek is van alle tijden en van ons allemaal. Een plek waar iedereen welkom is en waar je ‘samen jezelf kunt zijn’. Of je nu wilt lezen voor je plezier, of wilt leren, voor inspiratie, een vraag of een ontmoeting komt: het mag allemaal. Als grote maatschappelijke organisatie spelen we een hoofdrol in het taal- en digitaal vaardiger maken van de inwoners van de gemeenten Steenwijkerland, Staphorst en Zwartewaterland. Hiervoor zijn we op zoek naar een Raad van Toezicht-lid.

Ga jij laaggeletterdheid aanpakken? Bij de aanpak van laaggeletterdheid en de begeleiding van laaggeletterden is de inzet van taalvrijwilligers onmisbaar. Voor de coördinatie en verdere doorontwikkeling van het Taalhuis zoeken we een mensgerichte taalhuisdocent.