Resultaten 1 - 7 van 7

Altijd al nieuwsgierig geweest naar werken bij een zorg- of welzijnsorganisatie? Op zoek naar een maatschappelijke stage? Leuk om met je kinderen een keer te gaan kijken? Vrijdag 20 maart van 10.30 tot 17.00 uur openen organisaties en dienstverleners in de zorg en welzijn in Zwartewaterland hun deuren om jou kennis te laten maken met hun leuke werk!

Floor van Dalfzen en Meike Zwitser naar de regionale ronde!
Op woensdagavond 5 februari 2020 vond in het gemeentehuis in Hasselt de lokale ronde plaats van de Nationale Voorleeswedstrijd in Zwartewaterland.

Werken op een interessante werk- en ontmoetingsplek
De mooiste romans, de spannendste detectives en thrillers, de grappigste kinderboeken, boeiende e-books, fascinerende films en nog veel meer vindt u in de Bibliotheek Zwartewaterland. Wie zou daar nou niet willen werken? De Bibliotheek Zwartewaterland is op zoek naar vrijwilligers.

Bibliotheek Zwartewaterland zorgt met 7 parttime medewerkers en ruim 70 vrijwilligers voor bibliotheekwerk in de kernen van de gemeente Zwartewaterland. Bijna 30% van de bevolking is lid en ca. 50% maakt gebruik van de Bibliotheek.

Landelijk worden begin juni de tarieven voor het lenen van materialen buiten je eigen provincie en wetenschappelijke materialen verhoogd. Dit omdat de kosten voor het transport van deze materialen hoog zijn. Vanwege deze tariefsverhoging, past ook Bibliotheek Kop van Overijssel haar tarief aan voor het lenen van materialen buiten de provincie Overijssel. Met ingang van 1 juli 2019 wordt het nieuwe tarief € 8,50 per aanvraag.

Mocht u materialen reserveren van buiten de provincie Overijssel of wetenschappelijke materialen, dan krijgt u voordat deze aanvraag definitief wordt een melding dat dit € 8,50 kost. U kunt dan nog beslissen of u de reservering doorzet of niet.

In Nederland heeft bijna 15% van de jongeren een taalachterstand. Zij hebben moeite met het begrijpen van hun schoolboeken en kunnen daardoor soms niet goed meekomen op school. Ook op latere leeftijd hebben veel mensen nog moeite met lezen en schrijven: 1 op de 9 Nederlanders tussen de 16 en 65 jaar is laaggeletterd. Ongeveer de helft hiervan heeft zelf kinderen onder de 18 jaar. Vrijwilligers van de VoorleesExpress zetten zich in om taalachterstanden te bestrijden en ouders te ondersteunen bij een positieve leesopvoeding. Helpt u ook? Om nog meer kinderen in Zwartewaterland te helpen, zoekt Bibliotheek Zwartewaterland enthousiaste vrijwilligers om voor te lezen. Helpt u mee om de taalontwikkeling van kinderen in uw gemeente te stimuleren?