Resultaten 1 - 10 van 10

Heb je vragen over bijvoorbeeld de Online Bibliotheek, ThuisBieb of je geleende boeken? Vanaf vrijdag 3 april zit elke werkdag van 10.00 tot 12.00 uur een medewerker van ons klaar om telefonisch al je vragen te beantwoorden. Je kunt bellen naar 0522 - 46 20 44.

Dit telefonisch spreekuur is elke werkdag tot dat onze vestigingen weer open gaan.

Met ingang van maandag 16 maart zijn alle vestigingen van de Bibliotheek Zwartewaterland t/m 28 april gesloten voor publiek (ook worden er geen boeken bezorgd) om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

• De online diensten (Online Bibliotheek) van de Bibliotheek zijn gewoon beschikbaar.
  • Je kunt de geleende materialen in huis houden, uiteraard rekenen we geen boetegeld.
  • Herinneringen over in te leveren materialen kun je negeren.
  • Alle activiteiten in de Bibliotheek zijn tot nader order uitgesteld.
  • Je gereserveerde materialen blijven gewoon in de Bibliotheek staan, zodra we weer open zijn, kun je deze ophalen.
  • Het is niet mogelijk om materialen van buiten de provincie Overijssel te reserveren. Alle Bibliotheken in Nederland zijn gesloten, dus de materialen kunnen niet geleverd worden.
  • Op maandag t/m vrijdag zijn wij tussen 10.00 en 12.00 uur telefonisch bereikbaar via 0522 - 46 20 44
  • Een overzicht van veelgestelde vragen vind je hier.

Wij vinden het belangrijk om zowel de bezoekers als medewerkers te beschermen. Daarom geldt de sluiting vooralsnog t/m 28 april. Zodra we weer open gaan, laten we dat weten via deze website.

We begrijpen dat dit voor veel vaste bezoekers een vervelende maatregel is, maar we vragen je begrip.

De Bibliotheek is gesloten t/m 28 april vanwege coronamaatregelen. Hieronder staat het antwoord op veelgestelde vragen.

Meike Zwitser van basisschool De Driemaster uit Hasselt en Tristen Broer van School B uit Steenwijk hebben de Regionale Voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in Bibliotheek Zwolle, de Stadkamer. Het betrof hier een kwartfinale van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaars zullen op 1 april de regio vertegenwoordigen in de Provinciale ronde. En wellicht wordt een van hen wel De Nationale Voorleeskampioen 2020!

Floor van Dalfzen en Meike Zwitser naar de regionale ronde!
Op woensdagavond 5 februari 2020 vond in het gemeentehuis in Hasselt de lokale ronde plaats van de Nationale Voorleeswedstrijd in Zwartewaterland.

Werken op een interessante werk- en ontmoetingsplek
De mooiste romans, de spannendste detectives en thrillers, de grappigste kinderboeken, boeiende e-books, fascinerende films en nog veel meer vindt u in de Bibliotheek Zwartewaterland. Wie zou daar nou niet willen werken? De Bibliotheek Zwartewaterland is op zoek naar vrijwilligers.

Bibliotheek Zwartewaterland zorgt met 7 parttime medewerkers en ruim 70 vrijwilligers voor bibliotheekwerk in de kernen van de gemeente Zwartewaterland. Bijna 30% van de bevolking is lid en ca. 50% maakt gebruik van de Bibliotheek.

Landelijk worden begin juni de tarieven voor het lenen van materialen buiten je eigen provincie en wetenschappelijke materialen verhoogd. Dit omdat de kosten voor het transport van deze materialen hoog zijn. Vanwege deze tariefsverhoging, past ook Bibliotheek Kop van Overijssel haar tarief aan voor het lenen van materialen buiten de provincie Overijssel. Met ingang van 1 juli 2019 wordt het nieuwe tarief € 8,50 per aanvraag.

Mocht u materialen reserveren van buiten de provincie Overijssel of wetenschappelijke materialen, dan krijgt u voordat deze aanvraag definitief wordt een melding dat dit € 8,50 kost. U kunt dan nog beslissen of u de reservering doorzet of niet.

In Nederland heeft bijna 15% van de jongeren een taalachterstand. Zij hebben moeite met het begrijpen van hun schoolboeken en kunnen daardoor soms niet goed meekomen op school. Ook op latere leeftijd hebben veel mensen nog moeite met lezen en schrijven: 1 op de 9 Nederlanders tussen de 16 en 65 jaar is laaggeletterd. Ongeveer de helft hiervan heeft zelf kinderen onder de 18 jaar. Vrijwilligers van de VoorleesExpress zetten zich in om taalachterstanden te bestrijden en ouders te ondersteunen bij een positieve leesopvoeding. Helpt u ook? Om nog meer kinderen in Zwartewaterland te helpen, zoekt Bibliotheek Zwartewaterland enthousiaste vrijwilligers om voor te lezen. Helpt u mee om de taalontwikkeling van kinderen in uw gemeente te stimuleren?

Coronavirus: Bibliotheek Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis zijn gesloten t/m 28 april en alle activiteiten tot die datum gaan niet door. Alle materialen die je thuis hebt zijn boetevrij en reserveringen bewaren we tot na die datum. Op maandag t/m vrijdag zijn wij tussen 10.00 en 12.00 uur telefonisch bereikbaar via 0522 - 46 20 44