Service

Boek aan huis

Bibliotheek aan huis

boek_aan_huis_service_nieuwsflitsVoor wie?
De dienstverlening van de Bibliotheek aan huis richt zich op inwoners van de gemeente Zwartewaterland die door een (tijdelijke) handicap, door ziekte of ouderdom niet (meer) in staat zijn zelf naar de bibliotheek te komen. Ook de afstand naar de bibliotheek kan een belemmering zijn om zelf de bibliotheek te bezoeken.
Bibliotheek aan huis richt zich niet op bewoners van de verzorgings- en verpleegtehuizen in de gemeente Zwartewaterland. Zij kunnen gebruik maken van de aldaar aanwezige wisselcollecties.

Hoe werkt de Bibliotheek aan huis?
De werkwijze is, dat bij iedere lezer thuis gemiddeld één maal per drie weken boeken worden geruild. Dit gebeurt op een in onderling overleg vastgesteld tijdstip door steeds dezelfde vrijwilliger.
De vrijwilliger komt eerst een keer langs voor een kennismakingsbezoek om de belangstelling van de lezer te peilen en verstrekt informatie over de werkwijze van de dienst. De bibliotheek werkt bij Boek aan Huis samen met de vrijwilligerscentrale van Stichting Welzijn Ouderen Zwartewaterland.

Wat kost het?
De lezer betaalt het normale contributiebedrag en ontvangt een lidmaatschapskaart van de bibliotheek. Er worden verder geen extra kosten in rekening gebracht.

Interesse?
Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot de Bibliotheek in uw woonplaats. U kunt ook bellen: Genemuiden (038-3855371), Hasselt (038-4771716), Zwartsluis (038-3866493) of mailen.

Leeskringen

Samen lezen in een leeskring
Lezen doe je alleen, maar het is ook inspirerend om met anderen over boeken te praten. Dat kan in een leeskring. Speciaal voor leeskringen hebben wij een aantal praktische zaken op een rijtje gezet.

Hoe vind ik een leeskring?
Informeer bij de Bibliotheek of zij weten welke leeskringen er zijn en of ze plaats hebben voor nieuwe leden. Lezers die op zoek zijn naar een leeskring, kunnen ook een oproep plaatsen op Mijnleeskring.nl.

Hoe krijg ik meerdere titels van één boek?
U kunt de boeken natuurlijk in de Bibliotheek lenen, maar als u veel exemplaren van één titel tegelijkertijd nodig heeft, kunt u gebruikmaken van de leeskringcollectie van Rijnbrink. U kunt kiezen uit 400 verschillende titels en u regelt alles zelf via Mijnleeskring.nl. De boeken worden in een tas bij de Bibliotheek van uw keuze afgeleverd.
De kosten zijn € 155,- per leeskring per jaar en staat los van uw bibliotheekabonnement.

Hoe kan ik geschikte e-books vinden om te lezen met mijn leesclub?
Lezers met een e-reader kunnen een keuze maken uit de e-books van de Online Bibliotheek. Maak een keuze uit de lijst Moderne romans of Klassiekers.

Waar vind ik achtergrondinformatie over boeken en auteurs?
De Openbare Bibliotheek is daarvoor het beste adres. In alle Openbare Bibliotheken kunt u gratis databanken over literatuur raadplegen zoals Literom (recensies uit kranten en weekbladen) en de Uittrekselbank (uittreksels en auteursportretten). Bibliotheekleden kunnen deze databanken ook thuis gebruiken. Natuurlijk heeft de Bibliotheek ook informatie in boekvorm over schrijvers en hun werk. Vraag ernaar bij de bibliotheekmedewerkers. Wij helpen u graag!

Kan ik op het internet ook informatie voor leeskringen vinden?
Jazeker, de volgende websites zijn interessant:
Hebban leesclubs 
Boekentaal

Regel je bibliotheekzaken overal eenvoudig met onze app

Met de Bibliotheek Wise app regel je eenvoudig de belangrijkste bibliotheekzaken met je smartphone of tablet. Download de gratis app en ontdek zelf het gemak en de mogelijkheden.

Wat kun je met de app?

Met de app kun je overal waar je bent gebruik maken van onze bibliotheekdiensten, zoals:

  • Wat heb ik thuis? Verlengen: bekijk welke materialen je thuis hebt, wanneer je ze moet inleveren en verleng ze eenvoudig
  • Zoeken in de catalogus: doorzoek onze volledige collectie, plaats reserveringen of voeg titels toe aan je verlanglijst
  • Aanwinsten en leesadvies: bekijk onze aanwinsten en laat je op ideeën brengen met (persoonlijk) lees- en luisteradviezen en beoordelingen van andere bibliotheekgebruikers
  • Eigen inbox en pushberichten: ontvang de laatste bibliotheekberichten in je eigen inbox en krijg onder andere meldingen over reserveringen die klaarliggen of materialen die je weer moet inleveren

Hoe werkt het?

Download de app voor iOS of Android via de linkjes hieronder. Wanneer je de app voor het eerst opent, dien je eenmalig via de plaatsnamenlijst je eigen bibliotheek te selecteren. Daarna kun je met je reguliere gebruikersnaam / pasnummer en wachtwoord / pincode inloggen.

Download de app voor iOS

Download de app voor Android

Vervanging eerdere versie App

Onze nieuwe Bibliotheek Wise app vervangt de app ´de Bibliotheek´ van Cubiss.nl die we in 2012 hebben gelanceerd. Mocht je hier nog gebruik van maken, dan adviseren we deze van je telefoon of tablet te verwijderen en te vervangen door onze nieuwe en verbeterde app.